Brilles bērniem: kā atrast piemērotākās?

Meklējot brilles bērnam, ir vairāki būtiski faktori, kas noteikti jāņem vērā – tikai tā iespējams panākt, lai briļļu lietošana būtu ērta un sniegtu vēlamo rezultātu. Aplūkosim šos faktorus raksta turpinājumā!
Pirms kopā ar bērnu dodaties uz optikas salonu, izdariet mājasdarbu – jau mājās izrunājiet, kāpēc apmeklēsiet optikas salonu, un ko no šīs vizītes sagaidīt.

FOTO: Publicitātes foto

Pirms kopā ar bērnu dodaties uz optikas salonu, izdariet mājasdarbu – jau mājās izrunājiet, kāpēc apmeklēsiet optikas salonu, un ko no šīs vizītes sagaidīt.

Viens no galvenajiem nosacījumiem – sagatavošanās vizītei optikas salonā

Pirms dodieties uz optikas salonu, izdariet mājasdarbu – jau mājās izrunājiet, kāpēc apmeklēsiet optikas salonu, un ko no šīs vizītes sagaidīt. Tikai tad, ja atvase būs labā noskaņojumā, vizīte izdosies. Noteikti nedodieties uz optikas salonu, ja bērns ir noguris.


Ja atvasei brilles izrakstītas pirmo reizi un redzes pārbaudes laikā lietoti pilieni, no kuriem uz laiku samiglojas redze tuvumā, šis nav piemērots brīdis, lai izvēlētos brilles bērniem. Pirmkārt, bērns nespēs skaidri saredzēt briļļu ietvarus, un, otrkārt, vizīte pie ārsta, visticamāk, jau būs bijis liels piedzīvojums.

 

Kādi briļļu ietvari bērniem ir piemērotākie?

Briļļu ietvari bērniem tiek veidoti, ņemot vērā bērnu sejas anatomiju. Foto: Nano Vista. 


Deguna balsts

Mazākiem bērniem deguna sakne mēdz atrasties zemāk, un līdz ar to arī brilles būs zemākā pozīcijā. Tāpēc ir svarīgi, lai deguna tiltiņš ietvarā atrastos zemāk attiecībā pret lēcu. Rezultātā acs būs pēc iespējas tuvāk lēcas centram, un brilles bērniem nespiedīsies pret vaigiem. Būtiski, lai deguna balsts nespiestu deguna sānus un sakni.


Ietvara platums

Pārāk plats briļļu ietvars optiķim liks izmantot lielākas, biezākas un smagākas lēcas, kas negatīvi ietekmēs gan to izskatu, gan svaru. Līdz ar to šādas brilles bērniem nav piemērotas, turklāt tās slīdēs nost un spiedīs degunu. Savukārt, iegādājoties bērnu brilles ar minimālu nepieciešamo ietvara platumu, lēcas var izgatavot estētiskākas, plānākas, un lietošanai ērtākas. Stiprākas korekcijas gadījumā var izmantot plāninātus lēcu materiālus, kas uzlabo gan briļļu izskatu, gan komfortu.

 

Ietvara lodziņa forma

Maziem bērniem piemērotāki ir ovāli vai apaļi lodziņi, un svarīgi, lai to augstums sakristu ar uzacu līniju. Tas ir būtiski, jo bērnu skatiens bieži ir vērsts augšup.
 

Kājiņu garums

Brilles ar pārāk garām kājiņām slīdēs nost, bet pārāk īsas kājiņas mēdz radīt noberzumus un spiedienu. Briļļu kājiņām vajadzētu pavisam nedaudz pieskarties deniņiem, bet locījuma vietai atrasties tieši pie auss. Cilpveida vai lokveida kājiņas ar iespēju ievietot gumiju palīdzēs brilles bērniem noturēt optimālā pozīcijā.

Reklāma
Reklāma


Kā izvēlēties pareizās lēcas?

Foto: Metropole

 

Kad piemērotākie briļļu ietvari atrasti, laiks saprast, kādas būs labākās lēcas. Tās izvēloties, pievērsiet uzmanību zemāk nosauktajiem faktoriem.


Lēcu materiāls

Bērnu brillēm piemērotākas ir lēcas no polikarbonāta vai plastikāta. Stikla lēcas ir gan trauslākas, gan smagākas. Aktīvākiem bērniem lieliski piemērotas ir Trivex un polikarbonāta lēcas, kas izceļas ar augstu triecienizturību. Trivex materiāls ir ar labāku optisko kvalitāti.


Acu aizsardzība

Lai pasargātu bērna acis no apkārtējās vides nelabvēlīgas ietekmes, izvēlieties lēcas ar UV starojuma un zilās gaismas filtru, un ar fotohromu pārklājumu. Tas ir svarīgi, jo bērnu acīs saules stari nokļūst dziļāk, turklāt bērni daudz laika pavada ārā.

 

Klājums

Pateicoties dzidrinātam klājumam, tiek novērsta gaismas atstarošanās no lēcas priekšējās virsmas, kas atvieglo skatīšanos un padara lēcas estētiskākas. Ir arī virkne klājumu, kas atvieglo to kopšanu un aizkavē lēcu nosmērēšanos, kā arī nodrošina ilgāku lēcas mūžu.

 

Ja arī jūsu atvasei nepieciešama redzes korekcija, ielūkojieties daudzveidīgajā Metropoleoptika.lv piedāvājumā, kur atrodamas kvalitatīvas brilles bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. 

Ņemiet vērā, ka līdz 23. novembrim bērnu un jauniešu briļļu ietvariem pieejamas atlaides līdz pat 50% apmērā!

Saistītie raksti