D vitamīns želejvitamīnu veidā. Ko saka mammas un bērni?

Šoruden trīs ģimenes izmēģināja “Nateo D Gummy” D3 vitamīnu garšīgas želejkonfektes veidā ar dabīgu augļu un ogu garšu (bez želatīna). Ko par to lietošanu stāsta mammas, un ko domā bērni? Lasi atsauksmēs!

D vitamīns želejvitamīnu veidā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

D vitamīns želejvitamīnu veidā!

Divu dēlu mamma Linda:

“Mūsu ģimenē “Nateo D Gummy” želejvitamīni garšoja visiem, jo īpaši mazajiem. Piecgadīgais puika pat sāka rēķināt, pēc cik gadiem viņš būs tik liels kā tētis un varēs ēst divas želejkončas. Neesot godīgi, ka tētim divas. 

Manuprāt, garša ir laba un pēc sajūtām dabīga, nejutu nekādas sintētiskas piegaršas. Puiši teica, ka viņiem garšoja, un domā, ka ir kā īsta želejkonfekte.

Bērniem patika, ka pieejamas divas krāsas. Viņi savā starpā mainījās ar krāsām, sekoja līdzi, kāda krāsa bijusi vakar. Bērni noteikti neuztvēra tos kā vitamīnus, drīzāk kā našķi pie brokastīm. Man kā mammai, protams, patika, ka bez tielēšanās un runāšanas pretī D vitamīna deva tika uzņemta. Kopumā produktu vērtējam pozitīvi.” 

Trīs bērnu mamma Inga:

“Mūsu ģimenē aug trīs bērni vecumā no 6 līdz 15 gadiem, un jautājums, kā viņiem “iemānīt” uztura bagātinātājus, regulāri bija dienas kārtībā. Ja vecākajam bērnam nu jau ir vecums, kad nav būtiski, vai tā ir tablete, kapsula, pilieni vai kāds cits pasniegšanas veids, tad ar jaunākajiem tik viegli neveicas.

Tāpēc novērtēju, ka nu uztura bagātinātājus un vitamīnus piedāvā pat želejkonfekšu veidā – krāsainus, bērna acīm pievilcīgās formās. Tā kā D vitamīns ir jālieto regulāri, ir būtiski, ka tas nenotiek ar piespiešanos, bet gluži otrādi – bērns pat pats atceras, ka šodien vēl nav apēdis savu želejvitamīnu. 

Tas, kas vecākiem jāņem vērā, – arī šīs skaistās želejkonfektes, tāpat kā citus medikamentus, ir jāglabā bērnam nepieejamā vietā. Jo konkrētie “Nateo D Gummy” vitamīni ir tik pievilcīgā izskatā, ka var būt jo īpaši liels kārdinājums apēst tos vairāk, nekā ir ieteicamā dienas deva.” 


Divu bērnu mamma Rita:

““Nateo D Gummy” izmēģināju arī pati – patiesi liekas bez kādiem saldinātājiem, nedaudz jūtama ogu, augļu garša, kas nav uzbāzīga. Manuprāt, labs veids, kā bērniem iedot D vitamīnu, īpaši tad, ja viņiem garšo želejkonfektes. Pati gan neesmu šo konfekšu piekritēja, tāpēc, ja jāizvēlas, tad D vitamīnu uzņemu ar pilieniem.

Deviņus gadus vecais dēls labprāt un bez ierunām katru rītu apēda vienu vitamīna konču. Saka, ka garšo pēc želejas, jo tie taču esot želejvitamīni, ko pats izlasīja uz iepakojuma. Dēls vienu rītu teica, ka sarkanie vitamīni garšojot labāk par dzeltenajiem, jo sarkanie esot ar zemeņu garšu, un zemenes viņam ļoti garšo! 

Sešus gadus vecā meita pēdējā laikā, lietojot pilienveida D vitamīnu, tos pie ēdiena pilināja negribīgi. Arī šie želejvitamīni sākumā neesot visai garšojuši, lai gan gumijas lācīši viņai ļoti patīk. Kad paskaidroju, ka tas ir vitamīns viņas veselībai un cik vērtīgs tas ir, tad katru dienu vienu apēd, un varu teikt, ka ir pieradusi pie tā.”