Urīnceļu infekciju risku uz pusi var samazināt ar ļoti vienkāršu metodi

Sievietēm, kas cieš no biežām urīnceļu infekcijām, papildus ierastajam ikdienā uzņemtā šķidruma daudzumam būtu jāizdzer 1,5 litri ūdens – tas uz pusi samazinātu problēmas atkārtošanās risku.

Pētījumā piedalījās 140 sievietes, kas iepriekšējā gadā bija pārcietušas vismaz trīs urīnceļu infekcijas un ikdienā dzēra diezgan maz šķidruma.

FOTO: Shutterstock.com

Pētījumā piedalījās 140 sievietes, kas iepriekšējā gadā bija pārcietušas vismaz trīs urīnceļu infekcijas un ikdienā dzēra diezgan maz šķidruma.

Izdzertais ūdens palīdz no urīnpūšļa aizskalot baktērijas, tāpēc ir mazāk iespēju, ka baktērijas pielips pie šūnām, kuras veido urīnceļu sieniņas, un attīstīsies urīnceļu infekcija.

Maiami Universitātes Medicīnas skolas pētnieki uzsver, ka tas izklausās loģiski, taču neviens līdz šim šādu pieņēmumu nebija nopietni pārbaudījis. Pētījumā piedalījās 140 sievietes, kas iepriekšējā gadā bija pārcietušas vismaz trīs urīnceļu infekcijas un ikdienā dzēra diezgan maz šķidruma. Puse dalībnieču turpināja uzņemt ierasto ūdens daudzumu, bet pārējās sāka dzert papildus 1,5 litrus ūdens dienā.

Kopā ar citiem ikdienā lietotajiem dzērieniem šo sieviešu uzņemtā šķidruma daudzums pieauga līdz 2,8 litriem, savukārt pārējās joprojām izdzēra aptuveni 1,2 litrus šķidruma.

Pēc gada sievietes, kuras pētījuma laikā neuzņēma papildu šķidrumu, ziņoja, ka pēdējo 12 mēnešu laikā vidēji pārcietušas nedaudz vairāk par trim urīnceļu iekaisumiem, savukārt to dalībnieču vidū, kas dzēra vairāk šķidruma, šis rādītājs bija aptuveni 1,6, t. i., par 48 % mazāk.

Reklāma
Reklāma

Pētnieki aprēķinājuši, ka līdz 60 % sieviešu dzīves laikā piedzīvo vismaz vienu urīnceļu infekciju un 25 % saskaras ar atkārtotu infekciju.

No portāla: www.jauns.lv