Ko nozīmē videozvans konsultācijai ar „Mēness aptiekas” farmaceitu

Jautājumi par veselību, zāļu lietošanu, rīcību pavisam nelielas traumas gadījumā rodas katras ģimenes ikdienā. Esam raduši tos pavaicāt aptiekā. Tagad „Mēness aptieka” farmaceiti sasniedzami ar videozvanu tiešsaistē. 

Vadims Brižaņs: „Esam priecīgi, ka saiknei ar mūsu klientiem rasts vēl viens jauns risinājums – konsultācija tiešsaistē. Tā ir iespēja nesteidzīgai profesionālai sarunai, vienlaikus ikviens var iesūtīt mums arī savus iepriekš veikto analīžu rādītājus un citu papildu informāciju.”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vadims Brižaņs: „Esam priecīgi, ka saiknei ar mūsu klientiem rasts vēl viens jauns risinājums – konsultācija tiešsaistē. Tā ir iespēja nesteidzīgai profesionālai sarunai, vienlaikus ikviens var iesūtīt mums arī savus iepriekš veikto analīžu rādītājus un citu papildu informāciju.”

Farmaceitiskās konsultācijas „Mēness aptieka” pašlaik nodrošina, izmantojot „DocOnline” platformu.

 

Daudzpusīgas tēmas un jautājumi

„Mēness aptiekas” farmaceiti konsultācijas sniedz bez maksas, un tās ietver jautājumus par medikamentu pieejamību aptiekās, korektu zāļu lietošanu, mijiedarbību, iespējamiem blakusefektiem, zāļu lietošanu grūtniecības laikā, par zāļu un uztura bagātinātāju izcelsmi, iedarbību, lietošanu, uzglabāšanu. Farmaceiti var ieteikt bezrecepšu zāles un uztura bagātinātājus, kā arī, pamatojoties uz klienta sniegto informāciju, rekomendēt nepieciešamību konsultēties pie ģimenes ārsta vai speciālista. Tagad, Covid-19 izraisītās veselības krīzes apstākļos, farmaceita video konsultācija palīdz vajadzības gadījumā sagatavoties aptiekas apmeklējumam, piemēram, – izveidot vajadzīgo aptiekas preču sarakstu. Tas saīsina aptiekā klātienē pavadāmo laiku un dažkārt arī ļauj secināt, ka iet uz aptieku pēc konkrētās preces nav nepieciešams, jo to ērti var pasūtīt e-menessaptieka.lv un droši saņemt ar bezkontakta piegādi.

 

Konsultācijām gatavi

„Konsultācijas videoformātā sniedz vislabākie profesionāļi – kompetenti, zinoši, šādai darba formai sagatavojušies „Mēness aptiekas" farmaceiti. „Mēness aptiekās” visā Latvijā darbu pašaizliedzīgi turpina farmaceiti, plašu produkcijas klāstu piedāvā www.e-menessaptieka.lv. Krīzes laikā ir strauji pārvērtētas iespējas un radīts šis jaunais pakalpojums – farmaceita bezmaksas konsultācijas tiešsaistē. Pirmie zvanītāji jau ir apliecinājuši pieprasījumu pēc tā, jautājumu tēmas ir ļoti dažādas. Šāda tiešsaistes sarunu iespēja sevi apliecinājusi arī citviet pasaulē, piemēram, Lielbritānijā. Domājam, ka jaunajām ģimenēm tas varētu būt īpaši piemērots pakalpojums, jo laikā, kad mājās ir mazulis, jautājumi par veselību ik pa brīdim rodas atkal un atkal,” teic „Sentor farm aptiekas” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs. 

 

Veicinot līdzestību, izpratni un sadarbību

„Visus neskaidros jautājumus par zālēm var un vajag uzdot mums – farmaceitiem. Mēs tagad esam kopā ar saviem klientiem arī tiešsaistē. Pašlaik ir vairākas iedzīvotāju grupas, kurām doties uz aptieku, kā ierasts iepriekš, nav vēlams vai ir aizliegts. Tie ir iedzīvotāji ar novājinātu imunitāti, topošās māmiņas, gados vecāki cilvēki, kā arī visi, kuriem ir jāatrodas karantīnā. Taču ir svarīgi līdzestīgi turpināt hronisko slimību terapiju, pareizi reaģēt uz dažādiem simptomiem, kas parādās pašsajūtā. Man ir gandarījums, ka esam atraduši vēl vienu ceļu, lai realizētu savu farmaceita misiju šādos sarežģītos apstākļos,” uzsver „Mēness aptieka” jaunā pakalpojuma projekta vadītājs farmaceits Vadims Brižaņs.