Kāpēc ir būtiski "nesist nost" temperatūru ar zālēm, ja tā nepārsniedz 38,5 grādus

Mūsdienu medicīnas pētījumi ļauj secināt, ka, saslimstot ar vīrusu infekcijas slimībām, nevajadzētu ar zālēm pazemināt temperatūru, ja tā nav augstāka par 38,5 °C.

Ļaujiet vispirms organismam pašam sevi dziedināt. Tikai tad, ja tas netiek ar šo uzdevumu galā, var ņemt talkā medikamentus.

FOTO: Shutterstock.com

Ļaujiet vispirms organismam pašam sevi dziedināt. Tikai tad, ja tas netiek ar šo uzdevumu galā, var ņemt talkā medikamentus.

Kāpēc? Lai to saprastu, jānoskaidro, kā augsta ķermeņa temperatūra reaģē uz baltajiem asinsķermenīšiem.

Atcerēsimies, ka leikocīti ir visefektīvākie organisma sargi pret infekcijām. Tie spēj aktīvi pārvietoties, var izkļūt caur kapilāru sieniņām un iekļūt inficētajos audos.

Šanhajas Bioķīmijas un šūnu bioloģijas institūta (Ķīna) zinātnieki ir atklājuši, ka augstā temperatūrā (virs 38,5 °C) limfocītos palielinās šūnas virsmas molekulu integrīnu producēšana, kas ļauj leikocītiem iekļūt asinsvados un paātrina to migrāciju uz infekcijas perēkli organismā.

Jo vairāk imūno šūnu nokļūs inficētajos audos, jo ātrāk organisms atbrīvosies no patogēniem. Tāpēc, kad esat saķēruši vīrusu infekciju, nesteidzieties uzreiz dzert pretdrudža un temperatūru pazeminošus medikamentus; tā jūs tikai pagarināsiet slimības laiku. Ļaujiet vispirms organismam pašam sevi dziedināt. Tikai tad, ja tas netiek ar šo uzdevumu galā, var ņemt talkā medikamentus.

Reklāma
Reklāma

 

Teksts: žurnāls "Patiesā Dzīve"

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti