Par slimībām brīdina rokas; ko nozīmē, ja tās vienmēr ir aukstas (vai otrādi - karstas)

Ilglaicīgi zinātnieku novērojumi liecina, ka par dažādām slimībām mums pavēsta rokas.

Karstas un sausas plaukstas norāda uz hronisku bronhītu, plaušu slimībām.

FOTO: Shutterstock.com

Karstas un sausas plaukstas norāda uz hronisku bronhītu, plaušu slimībām.

  1. Brūnganu plankumu parādīšanās plaukstu ārpusē liecina par traucējumiem zarnu trakta darbībā.
  2. Dzeltenīga delnu krāsa brīdina par problēmām ar aizkuņģa dziedzeri, žultspūsli, hroniskām aknu problēmām.
  3. Aukstas un bālas rokas, mitras plaukstas vēsta par veģetatīvās nervu sistēmas traucējumiem. Tādas pašas rokas ir veģetatīvās distonijas un hipotonijas gadījumā – ja ir pazemināts muskuļu vai citu audu vai orgānu spraigums jeb tonuss.
  4. Karstas un sausas plaukstas norāda uz hronisku bronhītu, plaušu slimībām.
  5. Auksti pirksti, nagi ar zilganu nokrāsu liecina par traucējumiem asinsapgādē. Visbiežākie iemesli – diabēts, sirds nepietiekamība.
  6. Stipri svīstošas plaukstas pavada neirotiskus stāvokļus, kas saistīti ar paaugstinātu nemiera izjūtu.
  7. Ja uz rokām ir venozs zīmējums ar izteiktiem mezgliņiem, jāpievērš uzmanība, vai neattīstās diabēts vai ateroskleroze.
  8. Ja pirkstu locītavas kļūst resnākas un pamazām deformējas, tas liecina par sāļu nogulsnēšanos vai podagras, poliartrīta draudiem.

 

Tāpat zinātnieki novērojuši arī dažādu slimību saistību ar pirkstu garumu, bet pagaidām tam nav raduši izskaidrojumu. Piemēram, starp cilvēkiem, kuri slimo ar alerģijām un bronhiālo astmu, visvairāk ir tādu, kuriem rādītājpirksts ir garāks par zeltnesi. Arī agrs infarkts vairāk izplatīts šādu cilvēku vidū. Sievietēm ar garāku rādītājpirkstu ir lielāks risks saslimt ar krūts un dzemdes kakla vēzi, bet vīriešiem tieši pretēji – viņiem risks saslimt ar prostatas vēzi ir mazāks.

Savukārt cilvēki, kuriem zeltnesis ir garāks par rādītājpirkstu, vairāk pakļauti problēmām ar locītavām, saaukstēšanās infekcijām. 

Toties viņiem mazāk draud atkarība no nikotīna un saslimšana ar bulīmiju.

Reklāma
Reklāma

Daļa zinātnieku uzskata, ka sakarība starp pirkstu garumu un slimībām rodas jau augļa attīstības laikā, jo tieši dzemdē tiek noteikts, kurš pirksts bērnam būs garāks – tas atkarīgs no tā, vai embriju vairāk ietekmē vīriešu vai sieviešu hormoni. Vīriešu hormons testosterons pagarina rādītājpirkstu, bet sieviešu hormons estrogēns – zeltnesi.

 

Teksts “Patiesā dzīve”

Informācija no portāla Kasjauns.lv