Dabas veltes, ja dumpojas gremošana

Veselīgs dzīvesveids un šķiedrvielām bagāts uzturs – šie ir divi galvenie nosacījumi, lai mūsu vēderi justos labi un gremošanas sistēma strādātu nevainojami. Tomēr gadās, ka, pat ievērojot veselīgos priekšnosacījumus, vēders sadumpojas. Ir labi, ja šādās reizēs pa rokai ir kāds labs palīgs, piemēram, tepat no pļavām ievākti augi,  kas vienkopus apvienoti uztura bagātinātājā Digestil

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Shutterstock.com

 

Visticamāk, arī tev nācies piedzīvot to nepatīkamo sajūtu, kad pēc gardas maltītes vēders kļūst tik smags, tik smags… Vai arī tas nesaprotamu iemeslu dēļ sāk uzvesties neadekvāti – burbuļo, knosās, un ir sajūta, ka apēstie gardumi sastājušies vienā murskulī un netiek tālāk pa sev paredzēto ceļu. Trīs vārdos to visu sauc par gremošanas sistēmas traucējumiem. 
Par laimi, dabā padomāts arī par to, kā atvieglot mūsu nedienas šādos gadījumos, lai mums nav jāsteidz meklēt medikamenti. Ielāgo, kuras dabas veltes tev var palīdzēt tikt galā ar nelāgo smaguma sajūtu vēderā vai gremošanas sistēmas traucējumiem. 

 

Lieliskā trijotne

*Kumelīte – ir viena no senākajām augu drogām, ko izmanto ārstniecībā. Kumelītei piemīt daudz labu īpašību, tostarp augs iecienīts kā līdzeklis gremošanas veicināšanai un dažādu kuņģa darbības traucējumu novēršanai. Kumelītes mazina vēdera uzpūšanās sajūtu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību, kā arī maigi atslābina, nomierina, veicina kuņģa un zarnu darbību. Augā esošie flavonoīdu glikozīdi mazina spazmas, veicina kuņģa un zarnu trakta sekrēciju, žults izdalīšanos un paaugstina ēstgribu.

Starp citu, pasaulē katru dienu izdzer vismaz miljons tases kumelītes tējas. 

 

*Ingvers – to dēvē par dzīvības sakni, un tās unikālās īpašības pazīstamas jau vairāk nekā trīs tūkstošus gadu. Arī mūsdienās ingvers guvis lielu atzinību, un kā dabīgas zāles tiek izmantots visā pasaulē, lai ārstētu dažādas kaites. Bez daudzām citām labām īpašībām ingvers ir antiseptisks, iznīdē baktērijas, cīnās ar vīrusiem, kā arī palīdz novērst kuņģa darbības traucējumus. Šī lieliskā un aromātiskā sakne palīdz atslābināt kuņģa muskuļus, tā palīdzot tikt galā ar gāzēm un vēdera pūšanos. Un vēl kāda priecīga ziņa – ingvers stimulē un paātrina vielmaiņas procesus, kā arī tā sastāvā ir virkne vērtīgu vielu – C, E un B vitamīni, magnijs, fosfors, kālijs, silīcijs, nātrijs, dzelzs, cinks, kalcijs un pat beta–karotīns.

 

Reklāma
Reklāma

Par laimi, dabā padomāts arī par to, kā atvieglot mūsu nedienas šādos gadījumos, lai mums nav jāsteidz meklēt medikamenti - kumelīte, ingvers un melisa.

 

*Melisa – tautas medicīnā tā ir iecienīta droga, ko lieto pret vēdera uzpūšanos un spazmām, kā arī ēstgribas uzlabošanai. Melisa satur 0,2% ēteriskās eļļas, miecvielas, rūgtvielas, C vitamīnu un daudz citu veselībai derīgu vielu. Iespējams, tāpēc melisu par labu esam atzina jau senie arābi, grieķi un romieši. 

 

Tas viss – Digestil 
Minētie trīs ir vieni no galvenajiem gremošanas sistēmas un zarnu trakta veselību uzturošajiem augiem, un tagad tie visi apvienoti vienā uztura bagātinātājā Digestil. Ingvers, melisa, kumelīte un arī kardamona, kanēļa, citrona un rūgtā apelsīna mizas ēteriskās eļļas – tik daudz labuma no dabas veltēm apvienoti vienā uztura bagātinātāja Digestil sūkājamā tabletē. Uztura bagātinātāja sastāvā esošie augi sniedz tūlītēju efektu pēc pamatīgas maltītes, ar ko gremošanas sistēmai grūti tikt galā.
Digestil piemērots bērniem no 12 gadu vecuma, tas nesatur cukuru un piparmētru, kā arī dienas laikā atkarībā no vajadzības ļauts lietot no 1 līdz pat 6 košļājamām tabletēm.  

 

PĒRC INTERNETA APTIEKĀ WWW.INTERNETAPTIEKA.LV, KĀ ARĪ SAULES APTIEKĀ UN APOTHEKA APTIEKU TĪKLĀ!

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.