Seši veidi, kā uzlabot garastāvokli drūmā dienā

Vasara tūlīt beigsies, ārā līst un tā negribas līst ārā no gultas! Ja arī tas izdodas, ir ļoti grūti rast prieku un enerģiju tik drūmā dienā. Taču slikts garastāvoklis nedrīkst turpināties ilgstoši. Ir pavisam vienkārši veidi, kā to uzveikt.

Ja šodien skumja diena, tad ieskaties ieteikumos, kā uzlabot dienu!

FOTO: Shutterstock.com

Ja šodien skumja diena, tad ieskaties ieteikumos, kā uzlabot dienu!

Melanholija, nīgrums, apātija. Sliktam garstāvoklim ir ļoti daudz apzīmējumu. Ja tas turpinās pāris dienas, tad tas ir saprotami, bet ja jūties pastāvīgi nomākta, ir laiks rīkoties, lai tas nepāraugtu depresijā. Atceries, ka iepirkšanās un saldumi nepalīdzēs. Viens negatīvi ietekmēs tavu maciņu, bet otrs figūru. Bez tam, tas neatrisinās problēmu. Tāpēc labāk meklēt efektīvākus un drošākus līdzkļus, kā tikt galā ar sliktu omu. 

Ej pirtī 
Temperatūras maiņa organismam sniedz vairākus vērtīgus ieguvumus. Tā atbrīvo ne tikai no toksīniem, bet arī negatīvām emocijām, vienlaicīgi sniedzot enerģiju, it sevišķi, ja kombinēsi pirti ar aukstu baseinu. Nav svarīgi vai tā ir krievu, turku vai somu pirts - izvēlies to, kas pašai šķiet tuvāka. Pirts procedūras aktivizē perifērās nervu sistēmas atjaunošanās procesus. Tas nozīmē, ka nervu šūnas tomēr atjaunojas. Papildus tu iegūsi starojošu, svaigu ādu un atbrīvosies arī no kāda lieka kilograma, kas ir lielisks iemesls labai omai! 

Smejies 
Lai cilvēks būtu vesels un laimīgs, viņam ir brīvi jālaiž caur sevi noteikts enerģijas daudzums. Diemžēl, iekšējā saspringuma dēļ tas nenotiek, kas neļauj mums justies dabiski, būt aktīviem un dzīvespriecīgiem. Smieklu terapija - tie nav tikai smiekli. Tā ir vesela programma, kas ietver sevī dažādus  elpošanas un fiziskus vingrojumus. Taču visa pamatā ir un paliek smiekli. Nabaidies smieties katrā piemērotā un pat nepiemērotā reizē, kas labvēlīgi ietekmē veselību kopumā. Skaties komēdijas, lasi jautras grāmatas! Pat tad, ja nav iemesla, lai līksmotos un smiekli nesanāk dabiski, organisms tik un tā fizioloģsikā līmenī nejūt šo atšķirību un iedarbina attiecīgus bioķīmiskos procesus. Tāpēc smieklu terapiju nodarbību dalībniekiem pietiek ar komandu "smieties". Šādi trenējoties prāts, psihe un  nervu sistēma attīrās, kļūst stabilāka un stiprāka. 

Ienes dzīvē krāsas 
Parasti noskaņojuma izmaiņas vērojamas rudenī, kad samazinās saules gaisma, tāpēc ieteicams dzīvot gaišā vidē. Vēlams, lai sienas būtu gaišā krāsā, lampiņa lustrā spoži spīdētu un aizkari pa dienu būtu atvērti. Interjera dizaineri iesaka izvēlēties dienas aizkarus oranžā krāsā - tas ļauj radīt ilūziju, ka istaba ir pielieta ar saules gaismu. Lielisku noskaņu mājās ienes svaigi ziedi, aromātiskās sveces un ēteriskās eļļas, no kurām uzmundrinošākās ir tieši saulaino citrusaugļu - citronu, apelsīnu, laima, mandarīnu u.c. ēteriskās eļļas. Un visbeidzot - ģērbies krāsaini. Jo drūmāka diena, jo košāku apģērbu izvēlies. Tā tu priecēsi ne tikai sevi, bet arī apkārtējos. 

Organizē aktīvu atpūtu 
Brīvdienas mājās pie televizora nepadarīs tavu gaidāmo darba nedēļu veiksmīgāku. Izvēlies kādu no daudzveidīgajiem aktīvās atpūtas veidiem, kas sniedz adrenalīna devu un enerģiju. Palido gaisa tunelī, aizbrauc uz piedzīvojumu parku "Mežakaķis", izbrauc ar kartingu vai vienkārši ar draugiem uzspēlē boulingu.  Aizraujoši piedzīvojumi stimulē laimes hormona seratonīna izdalīšanos, ceļ pašapziņu un nodrošina pilnvērtīgu atpūtu, kura uzlādē ar nepieciešamo enerģijas devu. 

Iegādājies mājdzīvnieku 
Dzīvnieki spēj dziednieciski iedarboties uz cilvēku, it īpaši psihoemocionālajā sfērā. Medicīnā pat ir radīts speciāls termins - animaloterapija. Ir zinātniski pierādīts, ka pietiek ar 20 minūtēm, kas pavadītas kopā ar mājdzīvnieku, lai atbrīvotos no sliktām emocijām. Ja pati neesi gatava mājdzīvniekam, apmeklē draugus, kuriem tādi ir vai uzņemies rūpes par kādu patversmē atstātu sunīti vai kaķīti. Patversmēs ir ļoti vajadzīgi palīgi, kas izvestu pastaigā suni, bet tev tā būtu iespēja ne tikai izdarīt labu darbu, bet arī pavadīt laiku svaigā gaisā. 

Dodies dabā 
Pilsētnieku nervu sistēmu nepārtraukti ietekmē dažādi pilsētvides faktori - troksnis, piesārņojums, sastrāgumi, ļaužu masas. Tas viss rada stresu un neļauj atslābināties. Tāpēc labāk pastaigu pa pilsētu aizstāj ar izbraukšanu uz laukiem. Starp citu, ir sācies sēņu laiks, tāpēc noorganizē brīvdienās ar draugiem sēņošanas sacensības. Tu redzēsi, ka jaunu darba nedēļu iesākt būs daudz vienkāršāk!

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma