5 lietas, ko nevajadzētu valkāt sporta zālē

Lai arī par sporta apģērbu piedāvājumu nevarētu sūdzēties, iesācēji bieži vien taupības nolūkos nokomplektē sporta tērpu no mājās atrodamajiem apģērba gabaliem. Tas nav slikti, taču tādā gadījumā jāzina, ko sporta zālē var vilkt un no kā vajadzētu izvairīties, un kāpēc. Vai tu zināji, ka nepareizi izvēlēta sporta tērpa dēļ treniņš var būt mazāk efektīvs, bet sliktākajā gadījumā tu vari nodarīt sev pāri? 

Pareizā izmēra sporta krūšturis fitnesa zālē ir absolūta nepieciešamība. Krūtis būs pasargātas no kratīšanās, kas var traumēt krūtis – jā, arī tad, ja tās ir nelielas!

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Pareizā izmēra sporta krūšturis fitnesa zālē ir absolūta nepieciešamība. Krūtis būs pasargātas no kratīšanās, kas var traumēt krūtis – jā, arī tad, ja tās ir nelielas!

 

 

Lūk, 5 lietas, kuras nevajadzētu valkāt sporta zālē

 

1.Kokvilna 

Uzmanīgi ar kokvilnas krekliem, biksēm un zeķēm. Šis materiāls uzsūc sviedrus un lēni žūst, tāpēc pēc treniņa tu būsi cauri slapja. Tas savukārt var novest pie ādas kairinājuma un drebuļiem, kad tavs pulss atkal atgriezīsies normālā ritmā. Kokvilnas vietā labāk sportošanai izvēlēties likru, poliesteri vai citu sintētisku materiālu. Tie neabsorbē sviedrus un ātri žūs – vakarā iemet veļas mašīnā, un no rīta sporta tērps būs pilnībā izžuvis! 

 

2.Brīvā laika apavi 

Firmas Converse kedas un citi brīvā laika apavi ir paredzēti valkāšanai ikdienā, nevis aktīvai sportošanai. Trenējoties, nav ieteicams izvēlēties plakanu zoli, bet gan ar nelielu izliekumu papēdī. Ja pēda netiek pietiekami balstīta, aktīvas sportošanas laikā tu riskē gūt traumas, piemēram, izmežģīt potīti. Ar veselību nejoko! Nežēlo naudu un izraugies kvalitatīvus sporta apavus, kas atbilst tavām sportiskajām aktivitātēm – skriešanai, vingrošanai telpās un tamlīdzīgi. 

 

3. Parasts krūšturis 

Reklāma
Reklāma

Pareizā izmēra sporta krūšturis fitnesa zālē ir absolūta nepieciešamība. Krūtis būs pasargātas no kratīšanās, kas var traumēt krūtis – jā, arī tad, ja tās ir nelielas! Veikalos pieejami daudzi un dažādi modeļi, no kuriem atliek izvēlēties vispiemērotāko. Ja izdodas atrast ideāli derīgu modeli, nopērc vairākus tādus krūšturus un lieto tos uz maiņām, lai pasargātu no ātras novalkāšanās. Sporta krūšturi nav lēti, tāpēc vispirms iemet aci sporta preču autletos, kur tie nopērkami par daudz mazāku cenu. 

 

4.Ķermeņa losjons 

Lai arī cik ļoti tev gribētos pirms nodarbības palutināt sauso ādu ar ķermeņa losjonu, nedari to! Sviedri un slidens ķermeņa krēms nav laba kombinācija, un tā tev neļaus justies komfortabli treniņa laikā. Ja losjons uzklāts arī uz plaukstām, tev būs grūti noturēt hanteles vai trenažiera rokturus.

 

5.Rotaslietas 

Rotas sporta zālē – tās ne tikai nav vajadzīgas, bet var pat kļūt bīstamas. Aizmirsti par gredzeniem, nokareniem auskariem un rokassprādzēm, kas var ieķerties trenažieros vai tavā sporta tērpā aerobikas nodarbības laikā. Turklāt tas nāk par sliktu arī tavām rotaslietām. Tu taču negribēsi valkāt auskarus, uz kuriem redzamas izžuvušu sviedru pēdas? Ja ikdienā valkā daudz rotaslietu, glabā sporta somā nelielu kastīti, kurā ielikt noņemtās rotas. 

 

Avots: www.kasjauns.lv

Pēc veselīga dzīvesveida portālā Health.com publicētās informācijas.