Augu pozitīvā enerģija iekšējam mieram

Miljoniem cilvēku visā pasaulē lieto Baha ziedus, lai atbrīvotos no negatīvām emocijām, atgūtu iekšējo mieru, justos laimīgi un būtu veseli. Baha ziedi ir ārstniecības līdzekļi, kas pagatavoti no savvaļas augu ziediem un kuru spēkos ir palīdzēt mums pārvarēt bailes, nedrošību, dusmas, greizsirdību, depresiju…

Tiek pagatavota Eiropas uleksa (Gorse) esence, kas palīdz liela izmisuma, bezcerības un hroniskas depresijas stāvoklī. Ulekss dziedina iekšējo gribu un dod cerību. Foto: Džulians Barnards (Julian Barnard)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tiek pagatavota Eiropas uleksa (Gorse) esence, kas palīdz liela izmisuma, bezcerības un hroniskas depresijas stāvoklī. Ulekss dziedina iekšējo gribu un dod cerību. Foto: Džulians Barnards (Julian Barnard)

Pagājušā gadsimta 30. gados angļu ārsts homeopāts Edvards Bahs veica atklājumu, kas padarīja viņu slavenu visā pasaulē: viņš dabā atrada augus, kuru dziedinošais spēks iedarbojas uz mūsu emocijām. Viņa izveidotajā ziedu terapijā ietilpst 38 ziedu esences, un katra no tām palīdz pārvarēt noteiktu negatīvu emocionālu stāvokli, respektīvi, pārvērst negatīvās emocijas pozitīvās, piemēram, nedrošību drosmē, iekšēju paniku iekšējā līdzsvarā, šaubas noteiktībā utt. Baha ziedi palīdz mums mainīties – tikt galā ar aizvainojumu, stiprināt pašpaļāvību, atbrīvoties no noguruma, atrast dzīves mērķi, atgūt iekšējo mieru un būt laimīgiem. Laimīgs cilvēks ir vesels!
 
Baha ziedu terapija ir vienkārša, to var apgūt ikviens, kas spēj izprast emocijas. Baha ziedu ārstniecības līdzekļu lietošana ir droša – tos nav iespējams pārdozēt, arī nepareizi piemeklēts līdzeklis nekaitē un neizraisa pretēju reakciju, tāpēc tos var lietot visa ģimene – mazs un liels, jauns un vecs.

Baha ziedu terapija ir vienkārša, to var apgūt ikviens, kas spēj izprast emocijas.

 
Biežāk lietotie ziedi māmiņām un mazuļiem
Gaidot mazuli, pērtiķmutīte (Mimulus) palīdzēs topošajām māmiņām pārvarēt bailes no dzemdībām, savukārt sārtais kastanis (Red Chestnut) – nebaiļoties par mazuli puncī. Dzemdībās lielisks palīgs būs „Piecu ziedu formula”, kas palīdzēs saglabāt iekšējo emocionālo līdzsvaru un ļauties dzemdībām, Anglijas goba (Elm) un lapegle (Larch) stiprinās pašpaļāvību. Pēc dzemdībām ar melanholiju palīdzēs tikt galā tīruma sinepe (Mustard), ar nogurumu – olīvkoks (Olive). Ģimenē noderīga būs riekstkoka esence (Walnut), jo tā aizsargās no ārējās ietekmes ikvienā situācijā, kad lielas pārmaiņas satricina dzīvi pašos pamatos – pirmā bērniņa ienākšana ģimenē, brālīša/māsiņas ierašanās pasaulē, zobu nākšana, bērnudārza un skolas gaitu uzsākšana, pubertāte, šķiršanās u.c. Uzsākot bērnudārza gaitas, mazulim adaptācijas periodu atvieglos arī vīteņsausserdis (Honeysuckle), kas remdēs ilgas pēc mājām. Ilekss (Holly) palīdzēs tikt galā ar greizsirdību un dusmām, priede (Pine) – ar vainas izjūtu, cigoriņš (Chicory) – mācīs mīlēt, negaidot neko pretim.

Baha ziedi palīdz mums mainīties – tikt galā ar aizvainojumu, stiprināt pašpaļāvību, atbrīvoties no noguruma, atrast dzīves mērķi, atgūt iekšējo mieru un būt laimīgiem.

 Vienmēr pa rokai!
Vispopulārākā un visbiežāk lietotā ir Baha ziedu kombinācija „Piecu ziedu formula” (angļu val. Rescue), dēvēta par "glābēju", "ātrās palīdzības līdzekli" un "ātrās dziedināšanas līdzekli". Šī piecu ziedu kombinācija palīdz stresa un ārkārtas situācijās īsā laika posmā atgūt iekšējo emocionālo līdzsvaru un aktivizēt organisma pašizveseļošanās spējas. Visas situācijas, kad „Piecu ziedu formula” palīdzēs, nemaz nav iespējams uzskaitīt, šeit minēsim tikai dažas: pēc nepatīkamu ziņu saņemšanas, pirms/pēc operācijas, bērēm, ārsta apmeklējuma, pēc nelaimes mājās, sportā, darbā, pēc ģimenes strīda, kā arī slimības gadījumā.


Kas jāzina par lietošanu?
Lietošanas veids ir atkarīgs no tā, vai emocijas, no kurām vēlaties atbrīvoties, ir pēkšņas un akūtas vai ilgstošas. Ja emocijas ir akūtas, glāzei ūdens pievienojiet pa diviem pilieniem no nepieciešamajām ziedu esencēm, šo maisījumu dzeriet pa malciņam, līdz negatīvās emocijas norimušas. Ilgstošu negatīvu emociju gadījumā ņemiet 30 ml pudelīti ar pipeti, piepildiet to ar ūdeni, pievienojiet divus pilienus no katras izvēlētās ziedu esences un lietojiet pa 4 pilieniem 4 reizes dienā, pilinot tieši uz mēles. Baha ziedu lietošanā svarīgi ir ieklausīties sevī – ja vēlaties, Baha ziedu maisījumu varat lietot biežāk vai retāk.
Lai arī Baha ziedi iedarbojas uz emocijām, tie tikpat efektīvi tiek izmantoti fizisku kaišu ārstēšanā, jo, kā secināja E. Bahs, slimību cēloņi meklējami negatīvās emocijās.

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatas par Baha ziedu terapiju: E. Bahs. Veselība pašu rokās, Dž. Barnards Ceļvedis Baha ziedu terapijā.

 

 
      Ieskaties: www.ziedu-energija.lv
 

 

      /REKLĀMAS PROJEKTS/