Ceļvedis piemērotākā batuta izvēlē kā maziem, tā lieliem

Kas gan var būt vēl labāk kā brīvās vasaras dienas pavadīt mājas pagalmā vai dārzā, baudot siltos saules starus. Savs zaļais stūrītis sniedz iespēju laiski gozēties atpūtas krēslā vai nodoties kādai aktīvākai izklaidei. Un kas gan ir vēl aizraujošāks, kā lēkāšana pa batutu.
Kā izvēlēties batutu, lai tas gan nestu bērniem prieku, gan būtu drošs?

FOTO: Publicitātes foto

Kā izvēlēties batutu, lai tas gan nestu bērniem prieku, gan būtu drošs?

Batuti ir prieku nesošs inventārs kā maziem, tā lieliem, taču, lai izklaide būtu droša, batutam ir jābūt piemērotam un aprīkotam ar aizsargtīklu. Aicinām iepazīties ar dažiem vērtīgiem padomiem, lai saprastu, kādu batutu labāk izvēlēties. 

 

Batuta forma

Ierasti ir iespējams iegādāties batutus divās formās – apaļus un taisnstūra formā. Lai arī funkcija tiem ir viena un tā pati, šo abu formu batutiem ir dažas atšķirības. Apaļas formas batutus pārsvarā izvēlas “ikdienas” lietotājs, jautrai izklaidei ģimenes un draugu lokā, savukārt lielāka izmēra taisnstūra formas batuti ir piemērotāki atlētiem, akrobātiem un tiem, kuri labprāt izpilda trikus.

Taisnstūra formas batutā ir iespējams gūt labāku atspērienu, kā arī tajā ir vieglāk orientēties, ņemot vērā stūrus, kā atskaites punktus.

 

Foto: katerinavulcova, Pixabay.com

 

Batuta izmērs

Batuti ir pieejami ļoti dažādos izmēros, sākot no pavisam nelieliem, kuru diametrs ir mazāks par 1 m, līdz pat tādiem, kas sasniedz teju 5 m diametru. Izvēloties batutu pēc izmēra, vērā ir jāņem daži faktori:

  • cik daudz cilvēku atradīsies uz batuta – jo lielāks batuts, jo lielāku svaru tas iztur, ļaujot uz tā atrasties vairāk cilvēkiem vienlaikus;
  • vieta pagalmā – batutam ir jāatvēl noteikts laukums pagalmā, lai to izmantot būtu droši, kā arī, lai pagalmā būtu iespējams pietiekami brīvi pārvietoties.

Batutu ieteicams izvēlēties, ņemot vērā, kas to visbiežāk izmantos.

 

Kas batutu izmantos?

Lai arī batuti spēj sniegt lielu prieku gan bērniem, gan pieaugušiem, to droša izmantošana prasa ievērot ražotāja ieteikumus. Batutus, kuri ir diametrā 2 – 3 m, vienlaicīgi ieteicams izmantot tikai vienam bērnam, kas ļaus izvairīties saskriešanās un traumām.

Ja batutu vienlaikus ir vēlme izmantot diviem bērniem vai vienam pieaugušajam, labāka izvēle būs 3,5 – 4 m diametra batuts. Lielāka izmēra batutus, kas diametrā ir virs 4 m, vienlaikus izmantot var gan vairāki bērni, kā arī pieaugušie, ja vien tiek ievērota drošība no pašu lēkātāju puses.

 

Foto: Yan Krukov, Pexels.com

 

Batuta cena

Protams, lielā mērā izvēle balstīsies tieši maciņa biezumā. Batutu cenu pārsvarā ietekmē konstrukcijas kvalitāte un zīmols, bet ne viennozīmīgi izmērs. Visvieglāk atrast piemērotāko batutu būs tad, ja laikus zināsiet, cik daudz vēlaties tam atlikt. Ja jums svarīgi ir iegādāties ko pa tieši labu, varbūt ir vērts padomāt par līdzekļu iekrāšanu savam sapņu batutam.

Ja akrobātika un sarežģītu triku izpildīšana jums nav prioritāte, noteikti nebūs nepieciešams iegādāties pašu dārgāko batutu. Galvenais, lai konstrukcija būtu pietiekami izturīga, kā arī tiktu ievēroti drošības nosacījumi.

 

Svarīgākais – drošība!

Lai izklaide uz batuta sniegtu prieku, galvenais ir rūpēties par savu un citu drošību. Noteikti ievērojiet ražotāja noteiktos svara, kā arī cilvēku skaita ierobežojumus – tas ļaus izvairīties no traumām. Ja batutu izmanto viens vai vairāki bērni, vecākiem noteikti būtu jāseko līdzi tam, ko bērni dara. 

 

Interneta veikals 1a.lv piedāvā dažāda izmēra un dizaina batutus, kas šajā vasarā var kļūt par jūsu galveno izpriecu avotu. Tie, atkarībā no konstrukcijas, ir aprīkoti ar drošības tīkliem, lai lēkāšanu padarītu aizraujošu un drošu!