Topinambūru un brokoļu biezzupa

 Topinambūri ir ļoti veselīgi, tiem piemīt daudz labu īpašību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.topinambo.lv

Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas.  Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu. Pasautē 7 minūtes. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru. Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min. Mazliet atdzesē un sablendē. Sablendēto masu izberž cauri sietiņam. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100gr svaigo sieru. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Brokoļi - 400.g
  • Topinambūri - 200.g
  • Dārzeņu buljons - 1.l
  • Sarkanais sīpols - 1.gab.
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab.
  • Svaigais siers - 100.g
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • Rozmarīna zariņš - 1.gab.
  • timiāna zariņš - 1.gab.
  • Muskatrieksts - 1.šķipsniņa
  • Citronpipari - 1.šķipsniņa