Šampinjonu zupa ar baltvīnu

Šampinjonu zupa ar baltvīnu ir aromātiska, maiga un vienlaikus pietiekami pikanta.

Maiga un vienlaikus pikanta zupa. Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Maiga un vienlaikus pikanta zupa. Foto: Dienas ēdieni

Sastāvdaļas:

• 125 g šampinjonu

• 1 šalotes sīpols (var arī nelielu parasto)

• pāris ķipiokdaiviņu

• 20 g sviesta

• 250 ml sausa vai pussausa baltvīna

• 250 ml dārzeņu buljona

• pipari, sāls

• timiāns

• 3 olu dzeltenumi

• 250 ml piena

• 2 ēd. k. sakapātu pētersīļu

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:  

 1. Sēnes noskalo, nosusina un sagriež glītās šķēlītēs. Katliņā izkausē sviestu un apcep, pēc brītiņa pievieno sakapātu sīpolu un ķiplokdaivas. Visu mazliet pacep, neraizējoties, ja kaut ko mazliet pierauj pie katla dibena.

2. Sēnēm pārlej baltvīnu un ar koka karoti labi apmaisa — ja kaut kas būs piecepies, tas viegli nonāks nost. Pēc brītiņa pievieno arī dārzeņu buljonu. Pieliek sāli, piparus un timiānu. Zupu piecas minūtes pavāra.

3. Atsevišķā bļodiņā ielej pienu un pievieno trīs olu dzeltenumus, ko ar putojamo slotiņu iekuļ pienā.

4. Pienu ar olām lēnām lej zupā, vienlaikus kuļot zupu ar putojamo rīku, kamēr tā nedaudz iebiezinās. Nav vēlams vēlreiz uzvārīt, lai olas nesarec. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa sakapātus pētersīļus.

 

Recepte: Dienas ēdieni

 

Sastāvdaļas