Bumbieru un ķirbju krēmzupa ar sieru

Ķirbja krēmzupu var dekorēt ar svaigiem zaļumiem. Pasniedzot katrā zupas šķīvī ieliek karoti rīvētā siera.

FOTO: Shutterstock.com

Jauna zupas recepte tavai pavārgrāmatai!

Sastāvdaļas:

• 1-2 sīpoli

• 4 bumbieri

• 400 g ķirbja ar blīvu oranžu vai spilgti dzeltenu mīkstumu (labs būs muskatķirbis)

• 500 ml nesaldinātas bumbieru sulas

• 500 ml dārzeņu buljona

• 4 ēd. k. kausētā siera bez piedevām

• 4ēd.k. rīvēta Čedaras siera

• sāls, ja nepieciešams

• čili pēc vēlēšanās

• sviests vai augu eļļa

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Bumbierus un ķirbi nomizo, sagriež gabalos.

2. Sviestā vai eļļā minūti pasautē sīpolus, tad pievieno bumbierus, maisot sautē vēl minūti. Pievieno ķirbi, buljonu, sulu, sāli. Vāra aptuveni 10 minūtes, līdz ķirbis mīksts.

3. Ar blenderi samaļ, lej atpakaļ katlā, uzsilda, iemaisa kausēto sieru un karsē, līdz tas izkūst, ja nepieciešams un vēlas, pievieno sāli, čili.

4. Pasniedzot katrā zupas šķīvī liek karoti rīvētā siera.

 

 

 Recepte: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas