Dārzeņu zupa ar cukini kēksiņiem

Veģetāra vasaras dārzeņu zupa un gardi kēksiņi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai esi baudījis cukini kēksiņus ar gardu zupu? Autores foto

Sastāvdaļas kēksiņiem:

1/2 glāze mannā

1/2 glāze kviešu klijas ( vai auzu pārslas)

1/2 glāze skābais krējums ( vai bezpiedevu jogurts,vai biezs kefīrs)

1 glāze rīvēts cukini (vai kabacis)

ap 30 g sviests

viena sauja rīvēts siers

4 ēd.k rudzu milti ( vieglie)

buntīte dilles,ja garšo

1/2 tēj.k sāls

2 olas

1/2 tēj.k soda vai 1 tēj.k cepamais pulveris

Pagatavošana:

Traukā sajaucam mannā, klijas, krējumu, uz smalkās rīves sarīvētu cukini un sasmalcinātas dilles. Izmaisām.

Olas ar sāli viegli sakuļam.

Savienojam abus maisījumus.

Izkausējam sviestu un iemaisam.

Iemaisām uz smalkās rīves sarīvētu sieru.

Rudzu miltus samaisam ar sodu un iemaisām masā. Kārtīgi izmaisām un liekam kēksa formiņās.

 

Ja ir pa rokai un vēlas, var apbērt ar sezama sēkliņām vai cita veida sēkliņām.

Cepam ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas zupai:

Sauja baltās pupiņas

sauja zaļie zirnīši (svaigi)

1 burkāns

2 kartupelīši

1 sīpols

sauja puķkaposta ziediņu

garšvielas

Pagatavošana:

Pupiņas pāris stundas pirms zupas gatavošanas iemērcam aukstā ūdenī. Izmērcētas liekam vārīties.

Pa to laiku sasmalcinam sīpolu un apcepam nelielā eļļas daudzumā. Burkānus sagriežam gabaliņos. Arī kartupeļus sagriežam nelielos kubiņos.

Kad pupiņas jau pusmīkstas, pievienojam apceptos sīpolus, sagrieztos burkānus, kartupeļus, garšvielas. Vāram, līdz dārzeņi gandrīz gatavi, 5 minūtes pirms gatavības pievienojam zirnīšus un puķkāpostu ziediņus.

Pasniedzam ar kēksiniem.

 

 

Iesūtījuši Serjoga, Maikliņš un Natalija, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībnieki

 

Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā

zemo cenu līderis "Supernetto"!

 

Sastāvdaļas