Dārzeņu zupa ar pākšu pupiņām

Zupu pasniedz ar skābu krējumu un maizi. Iesūtījusi Anastsija Zemcova, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece. Piedalies konkursā arī tu - balvā dāvanu karte no zemo cenu līdera "Supernetto"!

Garšos bērniem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Garšos bērniem!

Apmēram 2 litrus ūdens uzliek uz plītiņas. Kamēr silst, ieber tajā sagrieztās pupiņu pākstis (tieši tagad tās ir pieejamas svaigas par pieņemamu cenu, kaut gan noteikti var lietot arī sasaldētas). Es parasti griežu ar šķērēm. Sagaida, kad sāk vārīties un vāra 10-15 minūtes.
Pa šo laiku augu eļļā mazliet apcepina smalki sagrieztos sīpolus, burkānus un cūkgaļas krūtiņu. Nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus. 
Burkānus, sīpolus, krūtiņu un kartupeļus pievieno pākstīm. 
Pievieno sāli pēc garšas, lauru lapu. Vāra līdz kartupeļu gatavībai. 
Pirms plītiņas izslēgšanas pievieno sasmalcinātas dilles, ja garšo. Ļauj pavārīties kādu minūti un izslēdz.
Par melnajiem pipariem: tos var pievienot gan zupas pagatošanas procesā, gan arī pēc tam katrs var pievienot tik daudz, cik grib. Tā kā es gatavoju šo zupu arī bērniem, tad man labāk patīk iebert sev šķīvī, nevis pagatavošanas procesā.
Nu un protams to var pasniegt ar skābo krējumu un maizi.
Labu apetīti!

 

Iesūtījusi Anastsija Zemcova, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece

 

Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā

Reklāma
Reklāma

zemo cenu līderis "Supernetto"!

 

Sastāvdaļas

  • Pupiņu pākstis - 300-350.g
  • Burkāni - 1.gab
  • Sīpoli - 1.gab
  • Kartupeļi - 2-4.gab
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa - 150.g
  • Dilles
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Augu eļļa - 3.ēdamkarotes