Rupjo kviešu miltu klimpu zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pienu kopā ar sviestu, sāli, rīvēto muskatriekstu karsē, līdz piens sāk vārīties. Tad nepārtraukti maisot, pakāpeniski pieber miltus. Turpina karsējot maisīt tik ilgi, kamēr mīkla viegli atdalās no katla malām. Katlu noceļ no plīts un ļauj mīklai nedaudz atdzist. Izvāra dārzeņu buljonu, kad buljons sāk vārīties, ar divām slapjām karotēm veido klimpas un liek vārošā dārzeņu buljonā. Lēnām vāra 10 minūtes.

Zupu pasniedz, pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piens - 1/4.l
  • Sviests - 80.g
  • Sāls, rīvēts muskatrieksts
  • rupja maluma kviešu milti - 100.g
  • Olas - 2.gab
  • Dārzeņu buljons - 1.l
  • Pētersīļu zaļumi - 2.ēd.k.