Zivju zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Produkti 4 porcijām

Katliņā uzkarsē taukvielas, pievieno plānās ripiņās sagrieztu puravu, pārkaisa ar kariju un maisot apcep. Pēc tam pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, maisot uzkarsē, uzlej karstu buljonu vai ūdeni, uzvāra. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Visu kopā vāra 10 minūtes, pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu zivi un vāra līdz gatavībai. Beigās pievieno sāli un piparus, nogaršo. Noņem no plīts, pievieno zaļumus. Ļauj zupai dažas minūtes ievilkties un pasniedz.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

 

Sastāvdaļas

  • Menca vai bute - 500.g
  • Puravi - 200.g
  • Kartupeļi - 350.g
  • Burkāni - 50.g
  • Zivju buljons vai ūdens - 1 1/3.l
  • Sviests vai margarīns - 40.g
  • Pētersīļu un diļļu zaļumi - 10.g
  • Karija pulveris - 2.g
  • Pipari un sāls