Olgas Rajeckas recepte siļķei kažokā, kuras izmaksas ir 3 eiro

“Divas reizes nedēļā ēdu gaļu, vienu reizi – zivi, trīs reizes – zupu, bet katru dienu – olas, svaigus dārzeņus, citronus, ābolus un citus augļus. Ģimenei parasti gatavoju es, sestdienu un svētdienu rīti mums ir īpaši garo brokastu un pārrunu laiks. Draugiem arī gatavoju – svētkos un pēc deju mēģinājumiem, piemēram, skābu kāpostu zupu, kartupeļu kārtojumu, dažādus salātus.”
Kad ciemos nāk puiši no grupas “Baritoni”, Olga arī ķeras pie pamatīgas, klasiskas receptes – siļķes kažokā.

FOTO: Publicitātes foto

Kad ciemos nāk puiši no grupas “Baritoni”, Olga arī ķeras pie pamatīgas, klasiskas receptes – siļķes kažokā.

3 cilvēkiem

Pagatavošanas ilgums: 20 min + sagatavošana 2 h 

Izmaksas: 2,85 eiro 

 

Nepieciešams:

  • 3 olas Rimi Smart
  • 2 vidēja izmēra bietes; 
  • 3 vidēja izmēra kartupeļi; 
  • 1 vidēja izmēra sīpols; 
  • 200 g skābā krējuma Rimi Smart
  • 125 g majonēzes Rimi Smart
  • 3 marinēti gurķi Rimi Smart
  • 90 g siļķes Rimi Smart
  • garšvielas pēc izvēles;
  • sauja sagrieztu lociņu un diļļu. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Novāri bietes, kartupeļus un olas, atdzesē un sarīvē. 
  2. Sagriez siļķi, sīpolus, zaļumus. Sarīvē marinēto gurķi. 
  3. Majonēzi sajauc ar krējumu un garšvielām. 
  4. Kārto siļķi traukā: liec siļķi, tad sīpolus, daļu kartupeļu, daļu mērces. 
  5. Sajauc bietes ar ēdamkaroti mērces, kārto pa virsu. 
  6. Liec pārējos kartupeļus, mērci, pa virsu – olas un zaļumus.

 

Saistītie raksti