Zirņu vai pupu cepetis

Pākšaugi ir lielisks olbaltumvielu avots, ja uzturā nelieto gaļu. No tām var izcept arī sātīgu cepeti. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas: 

200 gr. zirņu vai pupu 

200 gr. vārītu kartupeļu, 

50 gr. rīvmaizes, 

1/4 litra piena, 

2 olas,

sīpols 

Reklāma
Reklāma

sāls. 


Gatavošana: 
Zirņus vai pupas dienu iepriekš iemērc un vāra, tad tai pašā ūdenī, kura tie mirkuši, mīkstus. Tad sasmalcina zirņus un kartupeļus, kā ari sīpolu, izlaižot tos caur gaļas maļamo mašīnu. Piemaisa rīvmaizi un sakulto olu dzeltenumu, pieliek sāli pēc garšas. Pēc tam piejauc saputotos olu baltumus, izveido no masas iegarena kukulīša veidā cepeti un cep to vidējā karstumā apmēram stundu. Galdā pasniedz uz lēzena šķīvja, izgarnējot ar glīti izgrieztām vārītu vai skābētu sarkano biešu ripiņām vai sloksnītēm vai arī ar salātu un pētersīļu lapiņām. Cepetim klāt var dot seleriju mērci. 

 

Recepte no grāmatas "Veģetārā virtuve. Prakstiska pavāru grāmata"