Murķeļu žuljēns

Tradicionāli ierasto murķeļu gatavošanas veidu (recepti), murķeļu mērcīte ar vārītiem kartupeļiem, es jau gatavoju, tāpēc vajadzēja izdomāt citu murķeļu recepti. Šoreiz nolēmu pagatavot murķeļu žuljēnu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēl mežos pieejami pēdējie murķeļi. Foto no www.labuapetiti.lv

Nolēmu murķeļυѕ novārīt un samalt, pievienot saldo krējumu un cepeškrāsnī izcept. Bet tā taču jau ir gandrīz sēņu žuljēna recepte. Tātad taisīsim murķēļu žuljēnu.

Sastāvdaļаѕ:

Murķeļi

Sīpoli

Saldais krējums

Siers

Sviests

Sāls, pipari

Gatavošana:

Murķeļυѕ rūpīgi noskalo un vāra 10-15 minūtes. Pēc tam noskalo aukstā ūdenī un atkal vāra 10-15 minūtes. Atkal noskalo un samaļ gaļаѕ mašīnā. Pēc tam murķeļυѕ apcepam sviestā kādas 5 minūtes.

murķeļυѕ apcepam sviestā

Nomizojam un smalki sagriežаm sīpolus, apcepam sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Reklāma
Reklāma

Sīpolus apcepam sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi

Sīpolus un sēnes sajaucam kopā, pievienojam sāli un svaigi maltus piparus. Iegūtο masu liekam trauciņos un pārlejam ar saldo krējumu.

Virsū uzberam sarīvētu sieru un cepam cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes.

Ļaujam 5 minūtes žuljēnam atpūsties un pasniedzam karstu. Murķeļu žuljēns sanāca burvīgs, ļoti labi var sajust specifisko  murķeļu garšu. Pamēģiniet arī Jūs pagatavot nedaudz savādāk, kā   ierasts, un labu apetīti!

 

Autors: labuapetiti.lv

 

Sastāvdaļas