Mandeļu piens ar medu

Sēklas un rieksti jāmērcē, jo tā tie atdzīvojas un, līdzīgi kā diedzēti graudi, kļust par vitamīnu un enerģijas devu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mandeles noskalo un kopā ar sezama sēklām izmērcē, ik pa laikam apmainot ūdeni. Vislabāk mandeles iemērkt uz nakti. Kad mandeles mīkstas, tās kopā ar ūdeni sablendē. Iegūto masu notecina vai nospiež marlē. Mandeļu pienam pievieno medu un izmaisa. Ja pienu vēlas nedaudz šķidrāku, pievieno vēl ūdeni. Pāri palikušās mandeļu druskas var sajaukt ar medu vai cukuru un nelielā temperatūrā izkaltē cepeškrāsnī - sanāks tādi kā cepumiņi. Tas jādara vairākas stundas. Vasarā mandeļu skaidas var žāvēt saulē.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mandeles - 500.g
  • Ūdens - 3.glāzes
  • Sezama sēklas - 100.g
  • Medus.dažas ēdamkarotes