Klasika: dārzeņu sautējums

Dārzeņu sautējumu pagatavot ir vienkārši - liec katlā teju visu, kas pieejams mājās produktu plauktos. 

Pārkaisi sautējumu ar zaļumiem - tas ne tikai smaržos īpaši, bet arī izskatīsies ļoti labi.

FOTO: Shutterstock.com

Pārkaisi sautējumu ar zaļumiem - tas ne tikai smaržos īpaši, bet arī izskatīsies ļoti labi.

Kāļus un kartupeļus sagriež palielākos kubiņos, svaigus kāpostus četrkantainos gabaliņos. Vispirms sālsūdenī (verdošā) liek kāļus, vāra pusmīkstus, tad pievieno kāpostus un kartupeļus. Ūdenim dārzeņi jāapsedz (lai būtu vēl 1 - 2 cm virs dārzeņiem). Notīrītus burkānus sarīvē uz sakņu rīves, sīpolus un pētersīļa sakni sasmalcina un sakarsētos taukos apcep, pievieno sautējumam.

Izkarsētus miltus iemaisa krējumā, atšķaida ar sautējuma škidrumu un kopā ar aso tomātu mērci, kad dārzeņi mīksti, pievieno sautējumam, turpina sautēt 10 minūtes. Sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Asā tomātu mērce - 3.ēd.k.
  • Skābs krējums - 4.ēd.k.
  • Kviešu milti - 2.ēd.k.
  • Taukvielas - 50.g
  • Pētersīļa sakne - 1.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Svaigi kāposti
  • Burkāni
  • Kāļi
  • Sāls, ūdens, zaļumi