Kartupeļu un baraviku sacepums

Turpinām baudīt baravikas!

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Sastāvdaļas

  • Sviests
  • Kartupeļi - 1.kg
  • Baravikas - 300.gr
  • Sīpols - 1.gab.
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa - 50.gr
  • Olas - 2.gab
  • Piens - 1/2.gl
  • Saldais krejums - 1/2.gl
  • Siers - 50.gr
  • Tomāti - 2.gab
  • Sals,pipari,zaļumi

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Kartupeļus izvāra un sastampā biezenī, pievieno olu dzeltenumus, karstu pienu un krējumu, sāli pēc garšas. Iecilā saputotu olu baltumu. Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas krūtiņu, apcep, liek klāt sagrieztas baravikas un sautē līdz sula novārās. Nedaudz apcep, liek klāt sagrieztus tomātus, sagrieztu ķiploku un daļu sakapāto zaļumu. Vēl mazliet apcep. Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa. Virs tā liek baraviku sacepumu. Virsū liek otru kartupeļu biezeņa pusi. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pārklāj ar sviesta piciņām. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram pusstundu. Izceptu pārkaisa ar zaļumiem. (Baraviku vietā var izvēlēties citas sēnes).