Kartupeļu un jēra gaļas sacepums 1

FOTO: Inese Stuģe

 

Kartupeļus notīra. Vienu sarīvē, pārējos sagriež šķēlēs. Malto gaļu samaisa ar rīvēto kartupeli un taukvielās saceptiem sīpoliem, pieliek saspiestu ķiploku, olas, sāli, piparus. Kartupeļu šķēles apcep taukvielās. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, liek kārtām apceptās kartupeļu šķēles ar sagatavoto gaļas masu. Virsējā kārtā liek kartupeļus, pārlej ar krējumu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Zaļumi
  • Pipari
  • Kartupeļi - 8.gab
  • Malta jēra gaļa - 400.gr
  • Sīpoli - 2.gab
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Olas - 2.gab
  • Taukvielas - 4.ēd. karotes
  • Krejums - 1.glāze