Krēmīgā pasta ar garnelēm

Garda malīte tikai 30 minūtēs.

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

250g Dobeles dzirnavnieka Linguine pastas;

300g saldētu garneļu (vai 200g svaigu);

200ml saldā krējuma;

3 ķiploka daiviņas;

3 ēd. k. olīveļļas;

1 ēd. k. medus; 

Pāris pilieni Tabasko mērces;

Svaigi pētersīļi;

Sāls

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Atlaidinātas garneles liek bļodā, pievieno smalcinātas vai caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, Tabasko mērci un medu. Apmaisa visu un atstāj garneles uz 30 min marinēties.


Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, pieber sāli un pievieno pastu. To vāra tik ilgi, cik norādīts uz pastas iepakojuma.


Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno garneles un cep līdz tās gatavas (ap 2 minūtēm). Kad garneles gatavas, tās pārliek bļodiņā, bet atlikušo mērci no garnelēm atstāj uz pannas.


Uz pannas garneļu mērcei pievieno saldo krējumu, silda uz mazas uguns un pievieno daļu sakapātu svaigo pētersīļu.


Nokāš pastu un pārber to pannā, kur apmaisa ar krējuma mērci. Pievieno garneles un, turpinot maisīt, nepilnu minūti to karsē. 


Kad viss gatavs, pārkaisa ar svaigiem, kapātiem pētersīļiem un pasniedz.