Arbūza un brinzas salāti ar grilētu garneļu iesmiņu

Barbora.lv garšas eksperta, šefpavāra un lauku gardēža Dzintara Kristovska recepte.
Arbūza un brinzas salāti ar grilētu garneļu iesmiņu

FOTO: Publicitātes foto

Arbūza un brinzas salāti ir viegli un atspirdzinoši, tādēļ uz šķīvja lieliski iederēsies ar tikpat vieglām grilētām garnelēm. Gaļas cienītāji ir aicināti izmēģināt salātus arī savienojumā ar jēru, pīli, paipalu vai vistu.
 

Arbūza salātiem (4 - 5 porcijas):

  • Arbūzs (nomizots, izgrieztas sēklas, sagriezts kumosa lieluma gabalos) 400 g
  • Sarkanie sīpoli (plāni griezti) 100 g
  • Kalamata vai citas olīvas pēc izvēles 150 g
  • Brinza 100 g
  • Piparmētras 20 g
  • Olīveļļa 150 ml
  • Citrons (sula un miza no viena vidēja citrona)
  • Sāls pēc garšas
     

Garneļu iesmiņš (4 iesmiņiem):

Reklāma
Reklāma
  • Tīģergarneles (svaigas, bez čaulas) 500 g
  • Bezpiedevu jogurts 200 g
  • Kūpinātas paprikas pulveris 7 g
  • Laima sula un miza
  • Medus 30 g
  • Kumīns, 2 g
  • Koriandrs, malts 3 g
  • Fenheļa sēklas, maltas 5 g
  • Ķiploks 20 g
  • Olīveļļa 50 ml
  • Sāls pēc garšas
     

Nelielā katliņā viegli uzsilda olīveļļu un izkarsē garšvielas, līdz aromāts kļūst jūtami intensīvs. Ja garšvielas nav maltas, tās kopā ar ķiplokiem samaisa viendabīgā masā, izmantojot piestu. Masai pievieno medu, laima sulu, mizu, sāli un pievieno to jogurtam. Visu kārtīgi samaisa, pārlej svaigajām garnelēm un ļauj marinēties vēsumā pāris stundas. Laika taupīšanas nolūkos garneļu marinādi var sagatavot arī iepriekšējā vakarā. Kad visas garšas savienojušās, garneles liek uz iesmiņiem un grilē 3 - 4 minūtes.

Sadrupina sieru un rupji sasmalcina piparmētras. Pagatavo mērci, samaisot olīveļļu, citrona sulu un mizas. Ja mērce ir par skābu, tai var pielikt tējkaroti medus. Salātus samaisa vai arī liek kārtās pēc izvēles.