Tefteļi ar sēnēm krējuma tomātu mērcē

Ierasto vakariņu kotlešu vietā izcep kaut ko citādāku - tefteļus! Arī klasiskās kotletes var kļūt par rutīnu, bet nevienam taču rutīna nepatīk, vai ne?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sulīgi un ļoti labi!

Sastāvdaļas:

  1. 500 g maltās gaļas
  2. 300 g sēņu (baravikas, šampinjoni)
  3. 100 g siera
  4. 1 sīpols
  5. 3 ķiploka daiviņas
  6. 1/2 glāze rīsu
  7. 0.5 glāze ūdens
  8. 0.5 glāze tomātu mērces
  9. 2 ēd.k. miltu
  10. 5 ēd.k. skābā krējuma
  11. sāls, pipari
  12. dilles
  13. 1 tējk. cukura

Gatavošana:

1. Sēnes un sīpolus sasmalcina un nedaudz apcep.

2. Atdzisušus pievieno maltajai gaļai.

3. Sieru sarīvē, pievieno masai.

4. Rīsus izvāra sālsūdenī un atdzisušus pievieno maltās gaļas masai.

5. Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un ķiploku.

6. Visu masu rūpīgi sastrādā.

7. Veido apaļas frikadeles, liek cepamajā formā.

Reklāma
Reklāma

8. Pagatavo mērci: miltus sajauc ar ūdeni, pievieno tomātu mērci, garšvielas un skābo krējumu.

9. Šo mērci pārlej frikadelēm.

10. Cepamtrauku ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram stundu.

11. Pasniedz ar kartupeļiem vai dažādiem dārzeņiem.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas