Cāļa fileja pasniegta ar spinātu salātiem ar cukurzirņiem un graudu sinepju mērci

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā recepti, kā pagatavot cāļa fileju, kas pasniegta ar spinātu salātiem ar cukurzirņiem un graudu sinepju mērci.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus.


Sastāvdaļas (1 porcijai).

PF Ķekava cāļu filejas gabaliņi Vidusjūras marinādē – 2-4 gab

 

Salātiem:
Spināti - 4 saujas
Vārītas zaļās lēcas - 4 ēdamkarotes 
Cukurziņi (lobīti) - 6 ēdamkarotes
Svaigs gurķis, sagriezts mazos kubiciņos - 4 ēdamkarotes
Baziliks – 2 zariņi

 

Sastāvdaļas mērcei:

Olīveļļa - 6 ēdamkarotes
Graudu sinepes - 1 ēdamkarotes
Medus -  1 tējkarote

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas liek vienā lielā salātu bļodā, rūpīgi samaisa un mērci pārlej salātiem. Ar koka karotēm maigi iemaisa. Virs salātiem liek grilētus un sagrieztus cāļa filejas gabaliņus.

 

Sastāvdaļas