Cūkgaļas sitenis - ikdienas vakariņām vai pat svētku maltītei

''Staigājot pa tirgus paviljonu, acīs iekrita svaigas, garas cūkas filejas. Radās ideja vakariņās pagatavot ko garšīgu, tāpēc nopirku filejiņas un ķēros pie darba! Tās ļoti garšo bērniem, jo nav treknas. Vasarā izaugušās pupiņas kā ar reizi ir laba piedeva.'' - stāsta mammamuntetiem.lv saimniece Agita.

Vai vari iedomāties vēl gardākas vakariņas?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai vari iedomāties vēl gardākas vakariņas?

Sastāvdaļas:

  • 2 cūkgaļas filejas
  • sāls, pipari
  • 200 g saldais krējums
  • milti panēšanai
  • sautētas pupiņas - pasniegšanai

Gatavošana:

  • Filejas sagriež centimetru biezās šķēlēs.
  • Pārkaisa ar sāli, pipariem un ar gaļas āmurīti viegli izdauza.
  • Fileju panē miltos un apcep sakarsētā eļļā.
  • Liek katliņā, pārlej nedaudz ūdeni, pievieno garšvielas un gaļiņu sautē mīkstu.
  • Beigās pievieno saldo krējumu, nedaudz pavāra.
  • Citā katlā ieber uzbriedinātas pupiņas, pārlej ar ūdeni un pievieno garšvielas.
  • Pupiņas vāra mīkstas.
  • Tām nolej ūdeni un karstām pievieno nedaudz sviestu.
  • Cūkgaļas siteni pasniedz kopā ar sautētām pupiņām.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas