Dārzeņu sautējums ar vistas stilbiņiem - baudāmi un veselīgi

Lai saglabātu labu veselību, uzturā pēc iespējas biežāk nepieciešams lietot dārzeņus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siltā ēdiena noformējumu katrs var veidot pēc savas patikas!

Sastāvdaļas:

Porcija priekš 4 cilvēkiem.

  • 8 gab. vistas stilbiņu
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • šķipsniņa čili pulvera
  • piparu maisījums
  • 1 citrons citronu sulai

Sautējumam

  • 150g melno pupiņu
  • 2 burkāni
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 1 puravs
  • 1 rācenis
  • 1 paprika
  • 1/2 gab. čili
  • sāls, pipari, rozmarīns

Gatavošana:

1. Liek vārīties melnās pupiņas. Tās novārīsies ātrāk, ja iepriekš būs izmērcētas ūdenī.

2. Marinē vistas stilbiņus ar medu, soju, čili, pipariem un citrona sulu.

3. Sakarsē cepeškrāsnī līdz 180 grādiem.

4. Vistas stilbiņus liek cepties 25 minūtes vai līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

Reklāma
Reklāma

5. Dārzeņus sagriež kubiņos un sautē uz atsevišķas pannas, līdz tie kļuvuši mīksti.

6. Dārzeņiem pievieno novārītās pupiņas, rozmarīnu un pēc garšas sāli un piparus.

7. Sautējumu pasniedz kopā ar ceptajiem vistas stilbiņiem. 

Pagatavošanas laiks ir ~ 1h 30 min.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas