Lēcu un dārzeņu sautējums

Noķer ideju – pagatavo sātīgu sautējumu no tā, „kas pieliekamajā”!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmanto gan dzeltenās, gan sarkanās lēcas. Foto: Imants Ķīkulis

 6-8 personām 

Gatavošana 1 stunda 20 minūtes

 

Sastāvdaļas:

500 g lēcu 

300 g kūpināta bekona

4-6 kūpinātas desiņas

2 ēdk. tomātu pastas

300 g kartupeļu

1 l buljona

2 burkāni

2 sīpoli

2 puravi

1 selerijas kāts

1 pētersīļu bunte

4-6 ēdk. baltvīna etiķa

sāls, melnie piparu graudi

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

 1. Sīpolus notīri un smalki sagriez. Bekonu sagriez šķēlēs, tad kubiņos. Sakarsētā katlā apcep bekonu un sīpolus.

2. Lēcas noskalo un liec katlā. Pārlej buljonu, pievieno tomātu pastu. Sautē uz mazas uguns 40 minūtes. 

3. Notīri un sagriez vienādos gabaliņos dārzeņus. Pievieno tos lēcām un karsē 20 minūtes. 

4. Sasmalcini zaļumus, sagriez ripiņās desiņas. Pievieno desu ripiņas, etiķi, sāli un piparus pēc garšas, tad pakarsē vēl piecas minūtes. Pasniedzot pārkaisi ar zaļumiem.

 

Kā pareizi izvēlēties sastāvdaļas un sagatavot:

Bekons – vislabākais ir cauraudzis auksti kūpināts bekona gabals. Protams, var izmantot gan svaigu, gan kūpinātu cūkgaļu. Tā dos gan sātu, gan garšu.

Lēcas – klasiski receptē izmantotas brūnās lēcas, kas sautējumam nosaka garšas noti. To vietā vari izmantot gan dzeltenās, gan sarkanās lēcas.

Desiņas – vispiemērotākās ir kūpinātās cūkgaļas desiņas. Tās ir sātīgas, aromātiskas un sulīgas.

Etiķis – pikantumam un skābumam. Vari izmantot gan baltvīna etiķi, gan sidru.

Zaļumi – noteikti tie ir pētersīļi, specifisko garšu dos lupstājs, kas labi sader ar lēcām. Ja nav svaigu zaļumu, vari pievienot saldētus vai kaltētus.

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/3

 

Sastāvdaļas