Kautrīgie garauši. Kartupeļu pīrāgi, kas izrotās svētku galdu!

Bulciņas ar kartupeļu pildījumu, uzliktas svētku galdā, uzreiz piesaista mazāko viesu skatus un, kas galvenais - viņiem arī ļoti garšo!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zeltainajiem pīrāgiem ir kartupeļu pildījums!

 

Sastāvdaļas mīklai:

 

  • 60ml ūdens
  • 1 ola
  • 100g sviests vai margarīns
  • 1/2 tēj.k sāls
  • 1/2 tēj.k etiķis
  • ap 2 glāzēm milti
  • 1 tēj.k kurkuma
  • 1 ēd.k piens
  • eļļa sīpolu cepšanai

 

 

 

Sastāvdaļas pildījumam:

 

  • 3 nelieli kartupeļi
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 50g svaigais siers
  • 100g biezpiens
  • garšvielas pēc vēlēšanās
  • cīsiņi,tik cik gauraušus taisīsim.


Es uztaisīju 3 un pārējo mīklu kā parastas bulciņas

 

Gatavojam pildījumu:

 

Nomizojam un izvāram kartupeļus. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.

 

Liekam traukā sīpolus,pievienojam kartupeļus,samīcam biezputrā.

 

Biezputrai pievienojam biezpienu ,sieru un garšvielas.Izmaisam.

 

 

Gatavojam mīklu:

 

Traukā iesijājam 1,5 glāzes miltus,pierīvējam sviestu. Saberžam drupačās.

 

Ledus aukstā ūdenī pielejam etiķi.

 

Reklāma
Reklāma

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Dzeltenumam pievienojam 1 ēd.k pienu un izmaisam,ar šo smērēsim bulciņas.

 

Baltumu viegli sakuļam ar sāli,pievienojam ūdeni ar etiķi,izmaisam un pievienojam miltu,sviesta drupačās.

 

Pievienojam miltus tik,lai mīkla nelīp pie rokām.Mīkla sanāk mīksta,maiga,nelīpoša pie rokām.Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī aptuveni 2 stundas,var arī ilgak,ja nepieciešams.

 

Gatavo mīklu izrullējam,lai vieglāk rullēt nedaudz uzberam miltus.

 

Izrullējam plānu un sagriežam biezās strēmelēs,tā lai 2/3 cīsiņa būtu ietītas mīklā,bet 1/3 būtu ārā.

 

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu,tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā.

 

Cīsiņa daļu,kas ir ārpusē iegriežam uz pusēm,lai veidojas kā tādas ausis.

 

var arī vienkārši izrullēt mīklu,uzlikt kartupeļu pildījumu,sarullēt un sagriezt,izveidojot bulciņas.

 

Gatavās bulciņas apsmērējam ar olas dzeltenumu.

 

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas