Kartupeļu kūka

Lielajā salā bija slinkums kātot uz tirgu pēc produktiem, tāpēc lūkoju, ko pagatavot no nekā. Un, lūk! Žurnālā “100 labi padomi” atradu burvīgu recepti – jaunu, skaistu veidu kartupeļu pasniegšanai.

Šī kūka ir skaists veids, kā pasniegt ceptus kartupeļus svinīgā veidolā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī kūka ir skaists veids, kā pasniegt ceptus kartupeļus svinīgā veidolā.

 

Sastāvdaļas:

15 vidēji kartupeļi

pipari, sāls

sakapāts timiāna zariņš vai šķipsna ķimeņu

3 ēd.k. sviesta

 

Gatavošana:

1. Nomizotus kartupeļus sagriež iespējami plānās ripās. Nomazgātās plāksnītes bļodā caurjauc ar sāli, pipariem un timiānu vai ķimenēm (man mājās nebija svaiga timiāna, tāpēc receptē ieviesu ķimenes). 

Reklāma
Reklāma

 

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kūkas formu (vēlams, ar noņemamu apmali) – izklāj to ar cepamo papīru, ko iezied ar sviestu. Kārto riņķos kartupeļu ripiņas – jo ciešāk, jo labāk! Pārlej ar kausētu sviestu un pārsedz ar alumīnija foliju, lai kartupeļi neapdeg.

 

3. Cep aptuveni 45 minūtes, pēc tam izņem kūku no krāsns un uzgriez 220 grādu temperatūru. Izgāz kūku uz lielās cepampannas un uzmanīgi noņem formas apmali, nolupini cepamo papīru (atzīšos - biju tam par slinku). Vēlreiz pārzied ar kausēto sviestu un liec atpakaļ krāsnī uz 7-10 minūtēm, lai aprauj zeltainu garoziņu. Pasniedz nekavējoties!

 

Sastāvdaļas