Neparastās kotletītes

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums sastāvdaļām: ap 300g maltā gaļa, 2 vidēja lieluma burkāni, 1 liels kartupelis, 1 vidēja lieluma sīpols


Auzu pārslām pievienojam krējumu, maisām un skatāmies, lai ir bieza, bet ne sausa masa, pēc laiciņa krējums savilksies auzu pārslās un būs bieza masa.
Kartupeli, burkānus sarīvējam uz smalkās rīves, sīpolu sīki sagriežam. Maltai gaļai pievienojam kartupeli, burkānus,sīpolu, ķiploku - izspiestu caur spiedi, sīki sagrieztus pētersīļus un dilles, garšvielas, 1 olu un auzu pārslas. Kārtīgi izmaisām. Masa iznāk mazliet lipīga, nav stingra. Lai izveidotu kotletītes, es rokas samitrināju aukstā ūdenī, lai nelīp pie rokām, tad kotletītes apviļāju rīvmaizē un liku cepties uz pannas eļļā uz lielas uguns no abām pusēm.


Tad visas apceptās kotletītes kārtoju uz cepampannas un cepu 15 minūtes cepeškrāsnī ap 180 grādiem.
Kotletītes sanāk ārpusē kraukšķīgas,bet iekšā ļoti maigas,sulīgas.


 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Maltā gaļa - 300.g
  • Burkāni - 2.gab
  • Kartupelis - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Auzu pārslas - 200.ml
  • Skabais krejums
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Garšvielas
  • Sīpols - 1.gab
  • Ķiploki