Kartupeļu kārtojums latgaliešu gaumē

Latviešu virtuves klasika

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Visvienkāršāk to izdarīt ar speciālo rīvi, jo ar nazi tik smalki ir grūti sagriezt. Kūpināto speķi sagriež aptuveni 4 milimetrus biezās šķēlēs, sasmalcina lociņus. Speķi liek čuguna pannā uz lielas uguns cepties aptuveni 3 - 4 minūtes, līdz iztek tauki. Apceptajam speķim uzber sagrieztos kartupeļus un uz vidējas uguns cep iztecējušos taukos. Sākumā kartupeļus kādu brīdi nemaisa. Kad tie jau gandrīz gatavi, tiem pēc garšas pieber sāli, maltus melnos piparus un labi daudz sasmalcinātu lociņu. Ceptos kartupeļus ēd siltus ar marinētu vai skābētu gurķi un kefīru.

 

Iesaka Endijs Bērziņš, restorāna šefpavārs

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • kūpināts speķis
  • Sāls, melnie pipari
  • Loki