Dažādi kabacīši

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Man vienmēr ir garšojuši dažādi dārzeņi, bet reti tieku pie garšīgiem, jo vienīgā iespēja ir iegādāties veikalā. Pavisam nesen sakārojās kabacis, nopirku veikalā, pagatavoju, bet, kad pagaršoju, garša bija nekāda, izmetu ārā. Sākumā šķita, ka varbū ne tā pagatavoju, bet  izrādījās, ka vaina bija veikala dārzenī.

Sagriežu kabaci ripiņās, ļoti minimāli apberu ar sāli un pipariem un mērcēju olā - miltos - olā, un cepu eļļā.

 

Vēl izmēģināju olā - rīvmaizē - olā un sanāca vēl garšīgāk.

Dēlam uzcepu kabaču picu. Izceptai kabaču ripiņai pa virsu liku sīki sagrieztus sīpolus, tomāta ripiņu un siera šķēli, ieliku cepeškrāsnī līdz siers izkūst. Dēls ar gardu muti ēda.

Reklāma
Reklāma

Vēl uzcepu gardu sautējumu cepeškrāsnī. Plāni sagrieztu kabaci, tomātu ripiņas kārtiņās vienu uz otru cepamtraukā, pa virsu uzbēru sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus. Pāris ēdamkarotes krējumu un kečupu sajaucu ar ūdeni, pievienoju sāli un piparus un uzlēju dārzeņiem tā, lai dārzeņi būtu mazliet apsegti. Liku cepeškrāsnī un sautēju 40 minūtes, tad pievienoju lielu ķiploku, izspiestu caur spiedi. Un vēl kādas 20 minūtes pasautēju.

Garšīgi ir gan tikko no pannas, gan arī otrā dienā.

 

Sastāvdaļas

  • Kabacis
  • Garšvielas
  • Eļļa
  • Rīvamaize
  • Sīpols
  • Tomāts
  • Siers
  • Ķiploks
  • Burkāni
  • Krejums
  • Kečups