Mārtiņdienas gailis

FOTO: Inese Stuģe

Vistu būtu vēlams sākt gatavot iepriekšējās dienas vakarā.
Tātad sākam gatavot marinādi : Katliņā ielejam ūdeni un liekam uz uguns vārīties. Kamēr silst ūdens, tam pievienojam uz pusēm pārgrieztu citronu, melnos piparus, lauru lapas, sāli, medu, ķiplokus un timiāma buntīti. Marinādi pavāra kādu minūti, ne ilgāk. Ļauj atdzist.
Pa to laiku nomazgā vistu un pārgriež krūšukurvi. Liekam vistu atdzisušajā marinādē marinēties, ne mazāk kā uz 8 stundām.
Kad vista jau gana marinējusies, to izņem no marinādes un noskalo.
Sagatavojam miltus panēšanai : pie miltiem pievienojam paprikas un aso sarkano piparu pulveri un visu samaisām.
No sākuma vistu nosmērējam ar jogurtu, tad bagātīgi ieziežam ar miltu maisījumu, lai vedotos tāda kā garoziņa un vista iegūtu sarkanu nokrāsu.
Liekam vistu cepties (atvērtā veidā) uz labi ietaukotas un ļoti karstas pannas. No sākuma ar ādu uz leju, tad apgriežam. No katras puses kādas 4 - 5 min. Tad liekam 15 -20 min. cepeškrāsnī (180 grādos) vai mikroviļņu krāsnī līdz gatava.

      Lai labi garšo : )
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • vista - 1.gab.
  • Ūdens - 1.litrs
  • Sāls - 8.ēd.kar.
  • Citrons - 1.gab.
  • Melnie pipari
  • Lauru lapas - 4.lapas
  • Medus - 1.ēd.kar.
  • Ķiploki - 2.daiviņas
  • Svaiga timiāna.buntīte
  • Milti - 2-3.ēd. kar.
  • Paprikas pulveris - 1.ēd. kar.
  • Sarkanie asie pipari (pulveris) - 1/2.tēj. kar.
  • Bezpiedevu jogurts - 2-3.ēd. kar.