Ar gaļu pildītas saldo piparu pākstis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu samaļ divas reizes kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sāli, piparus, zaļumus, rīsus, kas izvārīti ūdenī pusgatavi, un samaisa. Gaļas masu pilda sagatavotās piparu pākstīs (tās izvēlas apmēram vienādas pēc formas un lieluma). Pildītās pākstis sakārto sautējamā katlā, pārlej ar gaļas buljonu, nosedz ar vāku un sautē apmēram 1 stundu uz mazas liesmas. Pēc tam pārlej ar aso tomātu mērci, sāli un kartupeļu cieti samaisītu krējumu, turpina sautēt 5 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Ēdīsm garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • saldo piparu pākstis - 600.g
  • Pildījumam:
  • Maltā gaļa - 350.g
  • Rīsi - 100.g
  • Sīpoli - 2.gab
  • Sāls, melnie pipari
  • Sasmalcināti pētersīļu zaļumi
  • Mērcei:
  • Buljons - 1 1/2.glāze
  • Asā tomātu mērce - 1/2.glāze
  • Skābs krējums - 1/2.glāze
  • Kartupeļu ciete - 1.tējk.