Mīļās vecmāmiņas kartupeļu pankūkas

FOTO: Shutterstock.com

Senāk manā bērnībā vecmāmiņa nomizotus kartupeļus sarīvēja uz vissmalkākās rīves un nospieda marlē, bet es to daru sulu spiedē, ātri un ērti. Sulu nostādina un nolej. Kartupeļu cieti pievieno katrupeļu masai, pieliek sāli un lej klāt uzkarsētu līdz vārīšani pienu (knifs tajā, ka masa nekad nepaliks melna kā katla dibens, bet pankūkas būs gaišas un apetelīgas). Beigās masai jābūt biezai, bet ne šķidrai. Pannā kārtīgi uzkarsē eļļu ( ja eļļa nebūs pietiekoši karsta pankūkām nebūs tās jaukās, kraukšķīgās maliņas) un ar karoti liek pankūciņas. Kad gatavas, var ēst ar būkleņu ievārījumu kā saldo ēdienu, bet var ar skābo krējumu kā otro ēdienu, klāt piedzerot aukstu pienu. Citi saka, ka aizejot daudz kartupeļu, bet vecmāmiņa teica :"Kas tad tās par kartupeļu pankūkām, ja tām liek klāt miltus, olas un vēl sazin ko!" Izmēģiniet un nekad nenožēlosiet!

 

Recepti iesūtīja: Sandra Vēvere 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 1.kg
  • Piens - 2.glāzes
  • Sāls.mazliet