Kuskuss āfrikāņu gaumē ar pikantām garšvielām

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošanas laiks: apm. 15 minūtes

4 personām

Uzvāra ūdeni. Pievieno olīveļļu un sāli. Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Gataviem makaroniem pievieno koriandru, kardamonu un ingveru. Tomātus noskalo, sagriež kubiņos un kopā ar kefīru, sāli un pipariem pievieno makaroniem. Visu labi samaisa. Pasniedz ar ceptu cūkgaļu, liellopa gaļu, vistu vai zivīm.

Kuskusu var pasniegt arī nākamajā dienā: papildina ar sasmalcinātu papriku, zaļajiem zirnīšiem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Zvaigznīšu makaroni vai kuskusa graudi (couscous) - 250.g
  • Ūdens - 250.g
  • Olīveļļa - 1.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Sasmalcināts koriandrs - 1.tējk.
  • Sasmalcināts kardamons - 1/4.tējk.
  • Svaigs vai kaltēts malts ingvers - 1 - 2.tējk.
  • Tomāti - 2.gab
  • Kefīrs vai skābs krējums - 100 - 200.g
  • Sāls
  • Melnie pipari