Cūkas cepetis ar āboliem

FOTO: Inese Stuģe

Gaļu ierīvē ar sāli un garšvielām un liek cepešpannā ar ādu uz leju, ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un, tiklīdz izveidojas brūna garoziņa, uz cepešpannas uzlej karstu ūdeni. Cepeti regulāri pārlej ar izveidojušos buljonu, lai tas cepšanas laikā nekļūtu sauss. Kad cepetis pusgatavs, to apgriež ar ādu uz augšu un ādu iegriež nelielos kvadrātiņos. Pēc tam turpina cept līdz gatavībai. Sagatavoto gaļu var likt cepeša folijā, tad cepšanas laikā izveidosies brūna garoziņa un cepetis būs sulīgs.
Kad cepetis pusgatavs, tam blakus uz cepešpannas liek nelielus mizotus kartupeļus un vēl pēc kāda laika arī nomazgātus ābolus.
Gatavu cepeti sagriež plānās šķēlītēs šķērsām gaļas šķiedrām, sakārto lēzenā traukā, blakus kārto ceptos kartupeļus un ābolus. Mērci pasniedz atsevišķi. Mērcei: uz pannas esošam buljonam nosmeļ taukus, izkāš un, ja nepieciešams, uztumē ar miltiem.

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga: Turība, 2006
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Cūkas šķiņķis - 1 1/5.kg
  • Āboli - 600.g
  • Kartupeļi - 700.g
  • Garšvielas un sāls