Auzu pārslu cepumi bez miltiem
Šī ir viena no brīnišķīgajām receptēm, kas iegūta no kādas omītes recepšu klades. Izmēģini arī tu!

FOTO: Shutterstock.com
Auzas ir īsts enerģijas un spēka avots.
Sastāvdaļas
- 250 g auzu pārslu
- 100 g sasmalcinātu riekstu
- 100 g sviesta (istabas temp.)
- 120 g cukura
- 2 olas
- 20 g vaniļas cukura
- sāls
Gatavošana
40 min 20 porcijas
- Sviestu uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Puto, līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Pievieno auzu pārslas un riekstus, kārtīgi samaisi.
- Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Gatavu mīklu ar divu karošu palīdzību liec uz cepešpannas, veidojot apaļus cepumus apm. 1 cm biezus. Cepumus neliec pārāk tuvu vienu otram, jo tie cepeškrāsnī pakusīs un saplūdīs kopā. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 min.
- Gatavus cepumus atdzesē un pasniedz.