Auzu pārslu cepumi bez miltiem

Šī ir viena no brīnišķīgajām receptēm, kas iegūta no kādas omītes recepšu klades. Izmēģini arī tu!
Auzas ir īsts enerģijas un spēka avots.

FOTO: Shutterstock.com

Auzas ir īsts enerģijas un spēka avots.

Sastāvdaļas

  • 250 g auzu pārslu
  • 100 g sasmalcinātu riekstu
  • 100 g sviesta (istabas temp.)
  • 120 g cukura
  • 2 olas
  • 20 g vaniļas cukura
  • sāls

 

Gatavošana 

Reklāma
Reklāma

40 min 20 porcijas

  1. Sviestu uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Puto, līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Pievieno auzu pārslas un riekstus, kārtīgi samaisi.
  2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Gatavu mīklu ar divu karošu palīdzību liec uz cepešpannas, veidojot apaļus cepumus apm. 1 cm biezus. Cepumus neliec pārāk tuvu vienu otram, jo tie cepeškrāsnī pakusīs un saplūdīs kopā. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 min.
  3. Gatavus cepumus atdzesē un pasniedz.

Saistītie raksti