Saldētu augļu un ogu saldējums jeb ''nice cream''

Nice cream jeb augļu saldējums ir ieguvis popularitāti nepievienotā cukura un vienmērīgās, patīkamās konsistences dēļ. Visbiežāk tam kā pamatbāze tiek izmantoti saldēti banāni, kuri ir pietiekami miltaini un saldi, lai galu galā iegūtu krēmīgo nice cream tekstūru un saldeno garšu.

Saldētu augļu un ogu saldējums jeb nice cream

FOTO: Artūrs Ķipsts

Lai arī šāda veida saldējums savu popularitāti iemantojis salīdzinoši nesen, 2018. gadā, tā pirmās receptes kā ''vienas sastāvdaļas saldējums'' bija iznākušas jau agrāk - 2014. gadā. Šī maģiskā sastāvdaļa ir banāni. Lai arī oriģinālais ''nice cream'' ir saldējums ar vienu sastāvdaļu - banāniem - šobrīd tā dēvē jebkuru krēmīgas konsistences, saldētu augļu saldējumu, kurš nesatur piena produktus.

Jāpiebilst, ka saldējuma pagatavošanai būs nepieciešams jaudīgs blenderis, lai izveidotos krēmīga konsistence.

 

Foto: Artūrs Ķipsts

Tavam pirmajam nice cream (divām porcijām) būs nepieciešams:

Reklāma
Reklāma
  • 3 saldēti banāni
  • 300g saldētu zemeņu
  • 100ml augu piena
  • ja vēlies piedevas, izmēģini kokosriekstu skaidiņas un musli (bez cukura) vai sagrieztus augļus

Pagatavošana:

  • Saldētus banānus plēš nelielos kubiņos un liek blenderī.
  • Blenderī pievieno arī zemenes.
  • Pielej augu pienu un visu kopā sablenderē.
  • Kad viss izlīdzinājies krēmīgā konsistencē, saldējumu liek bļodiņās un pievieno musli, kokosriekstu skaidiņas vai sagrieztus augļus.

Nākamreiz izmēģini izveidot saldējumu, banāniem pievienojot, piemēram, mango!