Ātrā (un izcilā) zemeņu kūka

Šķiet, ka cepumu-biezpiena kūka ar zemenēm ir tā, kas nekad nepievils! Turklāt – to pagatavot var ļoooti veikli.

mana pieredze liecina, ka šī ir kūka, kas ļoti garšo arī bērniem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

mana pieredze liecina, ka šī ir kūka, kas ļoti garšo arī bērniem!

 

Sastāvdaļas:

3 paciņas biskvīta cepumu (piem., “Selga”)

1 kg biezpiena

400 ml saldā krējuma 

Nedaudz piena cepumu samērcēšanai

0,5 kg svaigu zemeņu

1 glāze cukura (var arī vairāk  vai mazāk – pēc garšas un vēlmēm)

Nedaudz vaniļas cukura

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Uzputo putukrējumu un rūpīgi sajauc kopā ar biezpienu un cukuru, un vaniļas cukuru;

2. Katru cepumu iemērc pienā un kārto uz paplātes;

3. Starp cepumu kārtām ieklāj pamatīgu devu biezpiena un putukrējuma masas;

4. Uz vidējās biezpiena kārtas ieklāju plānu kārtiņu ar cukuru sakultas zemenes, taču noteikti var izklāt arī zemeņu šķēles;

5. Arī uz virsējās kārtas klāj biezpiena-putukrējuma masu, kurā bagātīgi sasprauž zemeņu daiviņas;

6. Liek ledusskapī uz vairākām stundām un – ēdam gardu muti!

 

P.S. Dekoram var izmantot arī svaigu piparmētru lapiņas – ar zemenēm tās kopā sader lieliski! Otra svarīgā piezīme – kūkas rezultāts būs izcils pie nosacījuma, ka izvēlēsies tikai vissvaigākos un labākos produktus. 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja