Piena konfektes. Gatavošana pa soļiem + FOTO

Šīs ir ļoti gardas, viegli pagatavojamas "Piena konfektes". Gards našķis, labs deserts, kas katram pa spēkam, vienīgi vajadzīga pacietība, līdz konfektes sastingst.

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

  • 100ml Piena spēks. Es izmantoju zemeņu (var izmantot jebkuru citu pienu, gan kazas, gan sojas, gan mandeļu, kokosa vai  saldo krējumu)
  • 100g sviests
  • 100g cukurs
  • vaniļas cukurs pēc vēlēšanās
  • ap 220g sausais piena pulveris - es liku 11 ēd.k, Vienā ēdamkarotē ap 20g.
  • 3 ēd.k apgrauzdētas auzu pārslas
  • sauja rieksti pēc vēlēšanās
  • kokosa skaidiņas apviļāšanai
  • lazdu rieksti pildījumam

 

Pagatavošana:

Katliņā liekam sviestu, cukuru, vaniļas cukuru. Karsējam, maisām, līdz cukurs izkusis.

Pielejam piena spēku un turpinām karsēt uz nelielas uguns, ik pa laiciņam apmaisot, kādas 5-7 minūtes.

Noņemam no uguns un iemaisam apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un apgrauzdētas auzu pārslas.

Iemaisām 5 ēd.k piena pulveri un putojam ar mikseri.

Putošanas laikā beram pa karotītei pārējo piena pulveri. Masa sanāk bieza, kā vārīts iebiezinātais piens.

Trauciņā, kur ieklāta pārtikas plēve, liekam šo masu, ar mitrām rokām izlīdzinām.

Liekam ledusskapī uz 6 stundām.

Reklāma
Reklāma

Pēc 6 stundām masa būs palikusi cieta, tā vairs nelīp un to ļoti vienkārši ir sagriezt gabaliņos.

Vienu daļu es vienkāŗši sagriezu trīsstūrīšos, bet otru daļu savēlu bumbiņās, kam vidū ieliku veselu lazdu riekstu un apviļāju kokosa skaidiņās.

Konfektes ir saldas,bet tai pat laikā maigu garšu, mutē kūstošas.

Pamata sastāvdaļas ir sviests, piena spēks, piena pulveris, cukurs, bet viss pārējais jau gaumes lieta: garšvielas, piedevas, dažādi rieksti, sēkliņas, žāvēti augļi, ogas, krāsvielas-kakao, dažādas sulas iekrāsošanai.

Šādi var pagatavot našķi katra gaumei.

Var izspiest ar mazām cepumu formiņām, būs neparastas formas. Var izmantot konfekšu formiņas un apliet ar šokolādi.

Ļoti gards našķis, labs deserts, kas katram pa spēkam,vienīgi pacietību līdz konfektes sastingst.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, Ideālo konfekšu un našķu recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas