Gardās kokosriekstu un apelsīnu pārslas

No receptē dotā produktu apjoma var pagatavot aptuveni 25–35 cepumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaisīgi un viegli. Foto:Rojs Maizītis

35 minūtes gatavošanai

Sastāvdaļas: 

275 g kokosriekstu skaidiņu

150 g cukura

2 apelsīni

3 olas

šķipsna sāls

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

2. Apelsīnam norīvē miziņu. Olas ar sāli un cukuru saputo stingrās, gaišās putās – tā, lai pavelkot ar dakšiņu, paliek redzama svītra. Uzputotajās olās iecilā kokosriekstu skaidiņas. 

3. Ar tējkaroti (pirms tam to iemērc ūdenī) liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, nelielas kaudzītes. Cep 8 minūtes, tad nedaudz paver cepeškrāsns durvis (piemēram, durvīs ievieto koka karoti) un cep vēl 12 minūtes.

 

Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/12

 

Sastāvdaļas