Pašgatavotas konfektes. Gatavo kopā ar bērnu!

Nav sarežģīti, toties darbietilpīgi un radoši, jo konču sastāvdaļas var dažādi kombinēt. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašu gatavotas konfektes. Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

200 g aprikožu, žāvētu

100 g rozīņu

200 g melno plūmju, bez kauliņiem, žāvētu

250 g marcipāna

200 g lazdu riekstu

200 g vai lielākā tāfelīte šokolādes

 

Gatavošana:

1. Sagatavo žāvētos augļus un riekstus. Inese tos vispirms izmērcē konjakā, taču, ja mammām ir bail, ka šāds pildījums bērniem būs par stipru (lai gan no alkohola tur vairs nav nekā), to var arī nedarīt. Viss jāsagriež smalko gabaliņos. Uz karstas pannas apcep riekstus un pēc tam tos smalki sadrupina. 

2. Marcipānu saviļā mazās (liela lazdu rieksta izmēra) bumbiņās – lai bērnam ir vienkāršāk darboties. 

3. Ūdens peldē izkausē šokolādi.

4. Ņem marcipāna bumbiņu, liek to uz plaukstas un ar otras rokas īkšķi saspiež plācenī, kura viducī liek viena veida vai miksli no kapātajiem žāvētajiem augļiem un riekstiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Marcipāna plāceņa malas saspiež un atkal izviļā bumbiņu, kuru pēc tam ar tējkaroti iemērc šokolādē un pēc tam apviļā riekstu drupatās. 

 

5. Labi, ja končas var vismaz pāris stundas pieņemties garšā un tikai tad tiek pasniegtas svinību galdā. Bērni ar končām var našķoties tāpat, māmiņas – pie stipras kafijas vai glāzes konjaka.

Ideja!

Konču pildījumam un kažociņam var izmantot arī citus augļus un riekstus, piemēram, kaltētus ābolus, bumbierus, ķiršus, dzērvenes, mango, papaijas, citrusu sukādes, marmelādi, valriekstus, pistācijas. Var rotaļāties arī ar šokolādi – ņemt tumšo rūgto, piena vai balto. 

 

Māca un rāda Ričards Pētersons (6 gadi) un viņa māmiņa Inese Vīcupa, restorāna vadītāja. 

Recepte: žurnāls 100 labi padomi

 

Sastāvdaļas