Burkānu ķīselis ar pienu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sarīvētus burkānus liek katlā, uzlej ūdeni un vāra, līdz burkāni ir mīksti. Tad pieliek sāli, cukuru, pierīvē citrona, apelsīna miziņas, pielej suliņu un pavāra 10-15 min. Pēc tam pielej izšķīdinātus kartupeļu miltus un tur uz uguns, līdz ķīselis uzmet burbuli. Atdzesē un pasniedz ar aukstu pienu. Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sarīvēti burkāni - 800.gr
  • Ūdens - 1.litrs
  • Jāņogu vai citu skābu ogu sula - 1/2.litri
  • Cukurs - 400.gr
  • Kartupeļu ciiete - 200.gr
  • Citona, apelsīna miza - 1.gb