Galma deserts - bezē, saldējuma un melleņu kārtojums

No bezē, saldējuma un melleņu biezeņa (vai citām svaigām ogām) uz liela šķīvja izveido piramīdu - grezni un bezgalgardi!

Pusi melleņu var aizstāt ar avenēm. Var izmantot arī veikalā pirktos bezē cepumus. Bezgalgardi!

FOTO: Shutterstock.com

Pusi melleņu var aizstāt ar avenēm. Var izmantot arī veikalā pirktos bezē cepumus. Bezgalgardi!

Gatavošanas laiks: apmēram 2 st, no tām 1 st 30 min krāsnī

3 - 4personām

Olu baltumus lej sausā un tīrā lielā bļodā. Pamatīgi saputo. Pievieno pusi no cukura daudzuma un puto, līdz putas ir stingras un gludas. Lēni iecilā atlikušo cukuru. Putas ar karotīti vai spiežot caur rotājamo turzu liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru. Bezē cep krāsns vidusdaļā 100 grādos apmēram pusotru stundu, līdz tie ir sausi un viegli. Mellenes notīra un ber katlā. Pievieno cukuru un ūdeni. Uzkarsē un uz lēnas uguns brīdi silda. Ogas nedrīkstētu sašķīst. Pusi ogu liek virtuves kombainā un samaļ. Biezeni samaisa ar atlikušajām mellenēm. Atdzesē. Saldējumu sadala kubiņos vai bumbiņās. No bezē, saldējuma un melleņu biezeņa uz liela šķivja izveido piramīdu.

Reklāma
Reklāma

Pusi melleņu var aizstāt ar avenēm. Var izmantot arī veikalā pirktos bezē cepumus.

 

Sastāvdaļas

  • Olu baltumi - 2.gab
  • Cukurs - 60.g
  • svaigas vai saldētas mellenes - 300.g
  • Cukurs - 40.g
  • Ūdens - 3.ēd.k.
  • Vaniļas saldējums - 300 - 600.ēd.k.